KTP viiden pisteen voittoon Biisoneista

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–KTP-Basket 76–81 (30–36).
Vajaa 900-päinen kotiyleisö sai viihdettä koko rahan edestä, kun edellisten kausien menestysjoukkueet Bisons ja KTP iskivät yhteen perjantaina Loimaan liikuntahallissa. Ottelun ratkaisua jouduttiin odottamaan aivan viimeisille sekunneille saakka. Bisons oli Roope Ahosen (16/4s) vapaaheitoilla pisteen päässä, kun peliaikaa oli jäljellä enää 14 sekuntia. Harmillisesti korinteko ei onnistunut ja isäntien oli rikottava säästääkseen aikaa. Loimaalaiset pääsivät yrittämään ratkaisua kolmoskaaren takaa kahdesti viimeisellä minuutilla. Valitettavasti Ahosen ja Anthony Hilliardin (15/8/4/2r) yritykset kierähtivät renkaasta ulos. Michael Pounds (13/2/2/1r) pääsi kahdesti vapariviivalle ja upotti neljä pistettä viimeistellen lopullisen eron.
– Aloitimme hitaasti. KTP sai ison johdon ja jouduimme taistelemaan tiemme takaisin peliin, Hilliard harmitteli pelin jälkeen.
KTP pääsi suurimmillaan jo 11 pisteen johtoon, mutta Biisonit kamppailivat mukaan voittotaisteluun. Parasta peliä nähtiin kolmannessa erässä, jonka Bisons kuittasi nimiinsä 26–18. Kiihkeä nousukamppailu herätti tunteenpurkauksia, joita ottelun tuomarikolmikolla oli vaikeuksia hillitä. Tuomaripelin linjattomuus aiheuttikin kritiikkiä kummankin joukkueen taholta.
– Pelien taso on noussut todella paljon tässä liigassa, mutta eräiden henkilöiden suoritustaso on päinvastoin laskenut. Katsojat maksavat rahaa nähdäkseen pelaajat kentällä eivätkä näitä kolmea hahmoa. Kunpa pelaajat saisivat ratkaista ottelut pelaamalla, Bisonsin valmentaja Greg Gibson ryöpytti.
– Vaikka tuli yksi torikokous, oli rehdinoloinen peli. Joukkueet kunnioittivat peliä ja vastustajaa, KTP:n valmentaja Anton Mirolybov säesti.
Bisons pelasi ottelussa vajaalla miehityksellä. Matti Nuutinen ja Liam Djeen parantelivat flunssaansa. Aaron Johnson on sivussa pari viikkoa alaraajavamman vuoksi.

Jesse Kojo