YTK hämmästelee Teamin näkemystä

0

LOIMAA Työttömyyskassa YTK kumoaa omalla näkemyksellään ammattiliitto Teamin väitteet, joiden perusteella ammattiliitto on haastanut YTK:n oikeuteen. Kyseessä on jäsenmaksujen perimiseen ja palautukseen liittyvä eriävä näkemys, jonka Team haluaa käräjäoikeuden selvittävän.
YTK hämmästelee Teamin vaatimusta palauttaa kesken vuoden YTK:sta eronneiden jäsenmaksuja. Työttömyyskassan omien sääntöjen mukaan kyseessä on kalenterivuoteen sidottu maksu, jonka Finanssivalvonta vahvistaa vuosittain. Finanssivalvonta on jäsenmaksun vahvistaessaan samalla tutkinut ja todennut kassan sääntöjen lainmukaisuuden, YTK muistuttaa. Keskeinen asia on, että jäsenmaksu on nimenomaan kalenterivuoteen sidottu.
– YTK ei myöskään ole ainoa työttömyyskassa, jolla jäsenmaksu peritään vuotuisena. Vuosimaksua perivillä kassoilla pitää olla oikeus luottaa siihen, että viranomaisten vahvistamat säännöt ovat lainmukaisia, YTK toteaa laatimassaan tiedotteessa.
YTK kertoo vastanneensa Teamille, että kassasta eronneet voivat toki liittyä ammattiliittoon kesken vuoden, mutta YTK:n kassajäsenyys loppuu yhtä kaikki vasta vuodenvaihteessa.