Zenit liian vahva Bisonsille

0

KORIPALLO Zenit–Bisons 100–85 (48–42).

Vajaalukuinen Biisonilauma joutui toteamaan pietarilaisen Zenitin vahvemmaksi sunnuntaisessa VTB-ottelussa. Ottelu päättyi isäntien 15 pisteen voittoon.
Bisons oli vielä ottelun alussa hyvin pelissä mukana. Heitot upposivat tarkasti, ja levypalloissa loimaalaiset olivat aggressiivisia. Bisons karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon ensimmäisellä neljänneksellä. Mitä enemmän peli eteni, sitä paremmin Zenit pääsi peliin mukaan. Toisen neljänneksen isännät kirjauttivat itselleen 27–15 ja loimaalaisten johto oli kääntynyt kuuden pisteen tappioasemaksi. Kolmannen erän jälkeen eroa oli jo 13 pistettä, mikä neljännen jakson alussa kasvoi vielä 19:ään. Peli oli käytännössä pelattu.
Zenitin urakkaa helpotti Biisonien vajaalukuisuus. Aaron Johnson oli yhä sivussa, ja Tuukka Kotti joutui seuraamaan peliä sairastumisen vuoksi kentän laidalta. Pieni kokoonpano väsyi vääjäämättä pelin edetessä.
– Olimme tuoreita pelin alussa. Vajaalla rosterilla pelaaminen oli vaikeaa, mikä näkyi erityisesti puolustuksessa. Realiteetti on, että tarvitsemme extraukkoja, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson harmitteli.

Onneksi hyviäkin uutisia kuului vihdoin sairastuvan puolelta.
– Jos harjoituksissa ei suurempia takaiskuja esiinny, nähtäneen Aaron kentällä jo torstaina Honkaa vastaan, Gibson lupaili.
Bisons osui kaukoheitoissa kiitettävästi Zenitiä vastaan. Anthony Hilliard (23/2/2/1r) säkitti omat kolmosensa 83 prosentin tarkkuudella (5/6). Koko joukkue upotti kolmosistaan tasan puolet.
Hilliardin lisäksi loimaalaisten tehokkaimmat olivat Ian Hummer (22/7/2/1r) ja Matti Nuutinen (14/1/3).

Jesse Kojo