Biisonien vierasvoitot jatkuivat Salossa – katso myös video

0

KORIPALLO Vilpas Vikings–Bisons Loimaa 61–73 (30–37).

Ottelun päätteeksi Bisons kiitti Saloon saapuneita kannattajiaan kannustuksesta. Etualalla kuvassa ovat apuvalmentaja Joonas Iisalo ja päävalmentaja Greg Gibson. Kuva: Tiina Naula
Ottelun päätteeksi Bisons kiitti Saloon saapuneita kannattajiaan kannustuksesta. Etualalla kuvassa ovat apuvalmentaja Joonas Iisalo ja päävalmentaja Greg Gibson. Kuva: Tiina Naula

Bisons Loimaan vierasvoittojen sarja sai jatkoa keskiviikkona. Tällä kertaa nöyrtymään joutui salolainen Vilpas Vikings. Voitto kirjattiin Biisoneille 12 pisteen erolla.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Irtiottoja ei nähty kummaltakaan puolelta. Toisen neljänneksen lopussa Bisons sai hieman enemmän otetta pelistä ja pääsi 5–0-jakson myötä seitsemän pisteen karkumatkalle ennen puoliskon päätöstä.
Peli ratkesi kolmannella jaksolla. Vilpas pystyi vielä tasoittamaan ottelun ja käväisemään parin pisteen johdossakin, mutta Bisons oli terävämpi viimeisillä kolmella minuutilla. Puolustuksen lisääntynyt intensiteetti sai aikaan katkoja, joista Bisons pääsi juoksemaan vastaiskuja. Bisons rynni 15–0-jakson neljänneksen loppuun ja karkasi 13 pisteen johtoon. Vilpas ei enää pystynyt tokenemaan tuosta takaiskusta.
– Toisella puoliajalla nostimme puolustuksen intensiteettiä. Pari menetystä Vilppaalle ja saimme flow:n päälle, Roope Ahonen (12/2/4), joka pelasi vanhan kotiyleisönsä edessä ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen, summasi pelin ratkaisun.

BISONSIN päävalmentaja Greg Gibson kehui kolmannen neljänneksen onnistumisesta erityisesti tiettyjä pelureita.
– Se alkoi Tuukasta (Kotti) (14/10/3/3r/1t). Hän on puolustuksemme ankkuri. Myös Ipe (Ilpo Pehkonen) (3) ja Ville (Mäkäläinen) (2/0/4/1r) antoivat hyviä minuutteja.
Biisonien levypallopeli sujui varsin mallikkaasti. Se voitti kategorian yhdellä ja napsi peräti 13 hyökkäyspään levypalloa. Lisäksi Bisons pakotti Vilppaan peräti 24 menetykseen. Biisoneille menetyksiä kirjattiin vain 10 kappaletta.
Vilppaan Killian Larson (13/15/1/1t) ylsi tupla-tuplaan. Samaan suoritukseen pääsivät loimaalaisista Kotti ja Ian Hummer (12/11/1/4r). Anthony Hilliardin (20/9/3/1r) tupla-tupla jäi vain yhden levypallon päähän.
Matti Nuutinen ei pelannut ottelussa. Isänniltä puuttuivat Jukka Kataja ja Ville Hänninen.

Jesse Kojo

Bisonsia oli saapunut kannustamaan Saloon iso joukko loimaalaiskannattajia, jotka iloitsivat pelin päätyttyä voitokkaasti: