Biisonit kotiin idästä kahden voiton siivittämänä

0

KORIPALLO Astana–Bisons 80–90 (35–51), Krasnyi Oktjabr–Bisons 75–83 (31–31).
Bisons onnistui kaappaamaan hienon päänahan Astanasta vieraskiertueensa ensimmäisessä ottelussa perjantaina, joka pelattiin Kazakstanin pääkaupungissa.
Ottelu oli erittäin kaksijakoinen. Bisons hallitsi täysin ensimmäistä puoliaikaa. Aggressiivinen puolustus teki isäntien korinteosta todella vaikeaa, kun taas Bisons osui ilmiömäisellä tarkkuudella läheltä ja kaukaa.
Kolmannessa erässä kaikki kuitenkin muuttui. Astana kiskaisi parantuneen intensiteettinsä johdosta 15–0-jakson ja supisti loimaalaisten kerran niin mahtavan johdon vain yhteen pisteeseen. Bisons sai onneksi jälleen juonen päästä kiinni ja pystyi hallitsemaan tilanteita hienokseltaan, vaikka Astana kävikin pariin otteeseen tasoissa.
Pelin ratkaisua jouduttiin kuitenkin odottamaan viimeisille minuuteille. Nik Caner-Medley (18/14/3) piti vieraat pisteen päässä. Roope Ahosen (9/2/2/1r) kolmonen aloitti 7–0-runin loimaalaisille, ja Bisons kiskaisi hetkessä eron kahdeksaan. Astana pyristeli vielä hetken, mutta Anthony Hilliardin (28/6/2/1r/1t) kolmoset vain minuuttia ennen päätöstä viimeistään katkaisivat isäntien kiriyritykset.

SUNNUNTAI-ILTANA Bisons otti upean voiton volgogradilaisesta Krasnyi Oktjabrista. Varsinkin kolmoskaaren takana joukkue oli tyrmäävän hyvä. Roope Ahonen (14/1s/1r) säkitti kaikki neljä kolmostaan ensimmäisellä puoliskolla ja piti Biisonein kaukoheittotarkkuuden 50 prosentissa. Parantamisen varaa jäi levypallopelaamiseen, sillä Krasnyi Oktjabrin isot miehet veivät tilastokategorian 21–15.
Bisons pääsi karkaamaan kolmannen neljänneksen lopussa Anthony Hilliardin (14/4/4/1r) vahvojen ajojen myötä kahdeksan pisteen johtoon. Oktjabr kavensi viimeisen neljänneksen alussa, mutta Bisonsin 8–0-runi kasvatti loimaalaisten johdon 12 pisteeseen. Noilla tienoin se pysyi myös käytännössä koko loppupelin.
Ahosen ja Hilliardin lisäksi Ian Hummer (19/13/3/3r/1t) oli ottelussa loistava. Hummer kirjautti tililleen jälleen tupla-tuplan. Myös Tuukka Kotti (12/7/2r) pelasi yhden kauden eheimmistä peleistään.

Jesse Kojo