Bisons haki neljän pisteen voiton Tsekistä

0

KORIPALLO Nymburk-Bisons 70–74 (40–42).

Bisons piti VTB-pudotuspelihaaveet hengissä voittamalla tsekkiläisen Nymburkin sunnuntaina vieraskentällä. Tasaisen väännön voitto kirjattiin lopulta vain neljän pisteen erolla.
Kolme ensimmäistä neljännestä eivät tuoneet selvyyttä marssijärjestykseen. Bisons otti pelin haltuunsa sen loppupuolella. Roope Ahonen (11/1/3) säkitti kolmosen, kun ottelua oli jäljellä enää pari minuuttia ja nosti loimaalaiset neljän pisteen karkumatkalle. Erinomaisen ottelun pelannut Darius Washington (23/3/4/2r) yritti tuoda joukkuettaan mukaan, mutta laihoin tuloksin. Viimeisellä minuutilla Nymburk koitti rikkomalla päästä mukaan, mutta se johti vain loimaalaisten vapaaheittoihin. Ahonen ja Anthony Hilliard (8/8/2/1t) veivät Biisonit viiden pisteen johtoon yhdeksän sekuntia ennen päätöstä. Christian Burns (14/11/1r/3t) pääsi vielä kerran yrittämään vapaaheittoja, mutta peli oli jo ohi.
– Olen todella ylpeä joukkueestani. Tämä oli viides pelimme viikon sisään. Olimme väsyneitä, mutta pystyimme silti voittamaan, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson suitsutti.
Kaikki kentällä käyneet Biisonit pääsivät pisteille. Tehokkaimmat olivat Travis Nelson (14/5/1t) ja Ian Hummer (12/12/4/1r).
Martin Zenon (6/3/3) kauan odotettu paluu kentälle tapahtui viimein Nymburkissa. Zenon meneminen oli lähempänä Bambin hapuilua kuin biisonihärän rymistelyä, mutta eipä mies ole kauheasti harjoitellutkaan. Bisons ei ole otteluruuhkan vuoksi pystynyt harjoittelemaan joukkueena käytännössä lainkaan, joten ei ihme jos askelmerkit ovat vielä hakusessa.

Jesse Kojo