Hurrikaani murskasi heikon Riennon

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Liiga-Riento, Joensuu 3–0 (25–16, 25–11, 25–23).

Hurrikaanin Kalle Määttä passaa, ja Matti Oivanen valmistautuu lyömään. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin Kalle Määttä passaa, ja Matti Oivanen valmistautuu lyömään. Kuva: Juuso Riponiemi

Sunnuntaina ei Liikuntahallissa nähty kovinkaan tasokasta peliä. Hurrikaani oli niin ylivoimainen, että vastustajaa kävi jo melkein sääliksi. Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva Joensuun Liiga-Riento saapui lauantaisen Valepa-tappion jälkeen Loimaalle vajaamiehisenä. Ykköstykit Ville Louhela (kuume) ja Joni Savimäki (selkä) olivat poissa ja se näkyi erityisesti vierasjoukkueen vastaanotossa ja asenteessa. Eetu Pennanen joutui yksinään kannattelemaan joukkuettaan muun joukkueen pelatessa hävettävän haluttomasti.
– Kyllä meidän vaihtomiestemme olisi tarvinnut taistella tänään paremmin. Luvattoman heikko oli heidän esiintymisensä. Varsinkin vastaanotto meillä suli kahdessa ensimmäisessä erässä täysin, eikä noin huonon ensimmäisen kosketuksen jälkeen päästy millään kunnolla hyökkäämään, tylytti omiaan Riennon parhaana palkittu Pennanen. Pennasen turhautumisen ymmärtää, sillä tällä kaudella ei näin heikkoa vastustajaa ole vielä Loimaalla nähty.

KOTIJOUKKUEEN vahvin ase oli syöttö. Matti Oivasen johdolla (4 ässää) Hurrikaani tulitti varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä Riennon kanveesiin. Kun Riennon liberolle Lasse Kukkoselle sattui vielä todella heikko ilta, tasoero vain korostui.
Isännille ottelu oli pakkopullaa, mutta ennalta heikommaksi arvioitu Riento ei kuitenkaan aiheuttanut minkäänlaista asennevammaa alussa. Hurrikaani tylytti kahdessa ensimmäisessä erässä taululle niin rumat lukemat, ettei vierailla ollut mitään jakoa. Ottelu olikin kolmannesta sijasta taistelevan kotijoukkueen yksipuolinen näytös.
Vasta kolmannessa erässä Hurrikaanin johtaessa 20–15 sattui joukkueelle ottelun ainoa nukahdus. Riento onnistui nousemaan aina tilanteeseen 22–23, kunnes Oivasen keskihyökkäyksillä kotijoukkue käänsi kolmannenkin erän itselleen.
– Olen täysin tyytyväinen meidän kahden ensimmäisen erän pelaamiseemme. Niissä ei ollut mitään moitittavaa. Pääsin peluuttamaan koko joukkuetta, mutta tietoisesti annoin kuitenkin ykköskuusikolle enemmän peliaikaa, Hurrikaanin päävalmentaja Ville Kakko kertasi.Kakon mukaan tänään olisi voitto tullut vaikka kolmosmiehistöllä, mutta tiiviissä ottelutahdissa ei harjoittelulle jää liiemmin aikaa, jolloin ykköskuusikon on pelattava näitä ennalta heikompiakin vastustajia vastaan enemmän harjoittelun nimissä. Hurrikaanin asennetta testataan seuraavan kerran jo huomenna, kun Korson Veto saapuu vieraaksi.

Valtteri Arra