Hurrikaani vahvassa kevätvireessä

0

LENTOPALLO Hurrikaani–LiigaSärkät, Kalajoki 3–1 (23–25, 25–14, 25–18, 25–19).

Hurrikaanin Aivars Petrusevics iskee pallon läpi LiigaSärkkien kolmen miehen torjunnan. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin Aivars Petrusevics iskee pallon läpi LiigaSärkkien kolmen miehen torjunnan. Kuva: Juuso Riponiemi

Hurrikaani nappasi helpot kolme pistettä sarjajumbo LiigaSärkkien kustannuksella. 12. perättäinen kotivoitto tuli lopulta helpolla, vaikka avauserä lipsahti huonon asenteen ja osittain vastustajan hyvän pelivireen takia vierasjoukkueelle.
Toisesta erästä alkaen Hurrikaanin pommitus syöttöruudussa alkoi tuottaa vaikeuksia Särkille. Varsinkin libero Jyri Niemi oli vaikeuksissa kovien hyppysyöttöjen edessä. Kun kotijoukkue sai Matti Oivasen (5 ässää) avustuksella syöttöpelin kulkemaan, ei koko kauden liigan jumbona pelannut Särkät pystynyt rakentamaan hyvin rajallisen passarinsa Maciek Kusajn johdolla kunnollisia hyökkäyspaikkoja. Ainoastaan isokokoinen Danilo Carvalho (17 pist. 9 torjuntaa) onnistui läpi ottelun myös hyökkäyspelissä.
Muu joukkue oli aneeminen ja erittäin epävarma. Mikko Keski-Sipilä myönsikin, että läpi kauden on joukkueella ollut vaikeuksia saada toimivaa kuusikkoa kentälle.
– Kyllähän kova vaihtosirkus osittain sekoittaa meidän peliä, ei siitä mihinkään pääse. Tänään kuitenkin Hurrikaani pommitti sellaisia syöttöjä, ettemme voineet niille oikein mitään.
Harvoin Loimaalla on nähty niin kovaa vaihtorulettia kuin Särkkien Shailen Ramdoo esitti. Joka erässä vaihdeltiin passaria ja hakkurin tontille ei Ramdoon mukaan löydetty tarpeeksi pätevää iskijää.
– Meiltä puuttui tänään oikea hakkuri. Emme voi pärjätä, jos hakkuriamme ei kiinnosta pelaaminen, arvosteli tulisieluinen päävalmentaja Srdjan Nadazdinia.
Osittain Ramdoon arvostelun ymmärtää, mutta rajallisella materiaalilla tarpova joukkue kaipaisi myös jonkinlaista ajatusta pelinjohdolta. Torstainakin nähtiin moneen kertaan melko kovia palavereja vaihtopenkillä, joissa puhetta johti Ramdoo ja kuunteluoppilaina oli lähes jokainen Särkkä-pelaaja vuorotellen.

KEVÄTTÄ KOHDEN mentäessä Hurrikaanin pelistä on löytynyt uusi vaihde. Vladimir Cedic on saanut kadoksissa olleen peli-ilonsa takaisin, tästä on kiittäminen pitkälti Ville Kakkoa. Cedic oli taas joukkueen tehokkain 27 pisteellä. Kuitenkin Cedicin taustatukena Tuomas Koppanen nappasi 8 torjuntaa ja palkittiin Hurrikaanin parhaana.
– Meillä on hakkuritilanne nyt hyvä. Vallu on ollut viime peleissä äärettömän tärkeä tiukilla hetkillä, jakoi Kakko kiitosta hakkurilleen.
Parannettavaakin valmentajan mukaan vielä on.
– Pikkasen odotan torjuntapeliltämme enemmän. Nyt Koppanen oli vahva verkolla, mutta muut saisivat myös hiukan torjuntapelaamista tarkentaa.
Hurrikaanin kova kotipelirutistus jatkuu jo sunnuntaina, kun Joensuun Riento saapuu Loimaalle. Ja alkuviikosta tiistaina Korson Veto tulee uudelleen parin viikon tauon jälkeen.
– Voitot merkitsevät tässä vaiheessa. Jokainen kolmen pisteen voitto on meille elintärkeä, Kakko päätti.
Kilpailu paikallisvastustaja Loimun kanssa runkosarjan kolmannesta sijasta jatkuu kiivaana. Torstainen voitto nosti Hurrikaanin taas Loimun edelle. Eroa on kuitenkin vain kaksi pistettä, kun jäljellä on kuusi kierrosta.

Valtteri Arra