Hurrikaanille kauden 14. kotivoitto

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Korson Veto, Vantaa 3–1 (25–18, 25–22, 22–25, 25–20).

Hurrikaanin Vladimir Cedic, Matti Oivanen ja Eemeli Kouki ovat valmiina torjumaan, kun Korson Pasi Kuosmanen hyökkää. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin Vladimir Cedic, Matti Oivanen ja Eemeli Kouki ovat valmiina torjumaan, kun Korson Pasi Kuosmanen hyökkää. Kuva: Juuso Riponiemi

Hurrikaani on nyt voittanut kauden 15. kotipelistä 14. Jo toistamiseen Loimaalla häviämässä kävi tiistaina Korson Veto Vantaalta. Minkäänlaiseksi spektaakkeliksi ottelu ei noussut.
KoVella ei ole enää tässä vaiheessa kautta mahdollisuuksia pudotuspelipaikkaan eikä myöskään pelkoa karsimisesta. Se pääsi siis täysin paineettomasti haastamaan runkosarjan kolmannesta sijasta taistelevan Hurrikaanin. Silti Petri Sainion valmentama korsolaisjoukkue ei syttynyt tosissaan haastamaan kuuden pelin voittoputkessa purjehtivaa kotijoukkuetta.
Myös Hurrikaanilla oli vaikeuksia saada asenne voittoon vaadittavaan kuntoon. Ensimmäisen erän kuluessa asennetta löytyi sen verran, että kolmen pisteen voitto irtosi. Voiton ja kolmen pisteen lisäksi ottelusta ei voi muuta positiivista mainita. Silti valonpilkahduksia näkyi. Tiivis torjuntapelin tylsytti Koven hyökkääjiä ja vaihdosta kentälle tulleet Tauno Lipp ja Tapio Toiviainen toivat energiaa lisää.
Erityisesti Aivars Petrusevics vaelteli varjojen mailla läpi ottelun. Latvialaiselle kirjattiin pari ässäsyöttöä, mutta vastapainoksi tuli peräti kuusi hyökkäysvirhettä.
– Kyllä tänään oli vaikea pelata. Kukaan ei oikein syttynyt taistelemaan ja odoteltiin vastustajan virheitä. Tässä on nyt muutama päivä aikaa palautella ja hakea uutta intoa ennen Sampo-vieraspeliä. Siitä tulee varmasti erilainen tapahtuma kuin parista edellisestä kotipelistä, Ville Kakko kommentoi.
Kakko uskoi, että kahden edellisen, hiukan heikomman vastustajan takia, joukkueen peli on ollut lievästi tahdotonta. Nyt valmentaja odottaa, että ensi sunnuntaina joukkueen asenne on monta astetta kovempi Sampon vieraana.

VAIKKA HURRIKAANI on pelannut koko kauden melko muuttumattomalla seitsikolla, kahdessa edellisessä ottelussa Kakko on vaihdellut melko radikaalistikin pelaajia. Vastuuta on annettu nuorelle kaartille, josta erityisesti Kasimir Vuorinen on ollut koko vastuun arvoinen. Toiviainen on päässyt pelaamaan muutamia eriä otteluissa mutta kestää aikansa, että hakkurin vaativa rooli tulee juniorille selkäytimestä.
Karri Kutinlahti on kolmikosta saanut vähiten peliaikaa, mutta Matti Oivasen ja Tuomas Koppasen miehittämä keskipelaajaruutu on ollut kivikova läpi kauden. On kuitenkin selvää, että Kutinlahdesta tulee liigatason vakiopelaaja. Aika näyttää, ottaako Kutinlahti vielä tämän kauden aikana vaadittavan kehitysaskeleen.

KUN PUDOTUSPELIT alkavat maaliskuun 13. tai 14. päivä, Hurrikaanin pitää olla välittömästi iskussa. Tällöin pelataan vain ja ainoastaan voitoista. Kakko on jälleen vuoden kokeneempi ja valmiimpi johtamaan joukkueensa päätyyn saakka.
Viime kauteen verrattuna tämän vuotinen joukkue on henkisesti valmiimpi. Sekä Eemeli Kouki että Oivanen ovat pelanneet kovia maajoukkuepelejä, Kalle Määttä on passarin tontilla jo voittanut Suomen mestaruuden ja tietää, mitä mestaruuden voittamiseen vaaditaan.
Ensimmäisen kerran Hurrikaanin kevätkuntoa kuitenkin todella mitataan jo ensi viikon tiistaina, kun Kokkolan Tiikerit saapuu Loimaalle. Silloin parketille muodostuu mielenkiintoisia taistelupareja, kuten ässätilaston voitosta kamppailevat Oivanen ja Lelu Ojansivu ja yleispelaajien paremmuudesta taistelevat Eemeli Kouki ja Matti Hietanen.

Valtteri Arra