Jakeluautot tehotarkkailussa

0

MAANTIET Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa 12.–13. helmikuuta.
Valvontajakson aikana kiinnitetään erityistä huomiota jakeluautoliikenteeseen. Valvontaa kohdennetaan muun muassa sosiaalilainsäädännön rikkomisiin (ajo- ja lepoajat), kuormaukseen ja ajoneuvojen tekniseen kuntoon.
Myös kuljettajien vireystilaan liittyviä seikkoja valvotaan.
– Liikenneturvan mukaan väsymys on yksi liikenteen keskeisistä riskitekijöistä. Sen vaikutusta ei kuitenkaan helposti tunnisteta ja toisaalta vaikutusta usein myös vähätellään, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta sanoo.
Liikenneturvan selvityksen mukaan vastaajista neljännes oli kerran tai useammin torkahtanut rattiin, ja 95 prosenttia kuljettajista oli ajanut väsyneenä kerran tai useammin.
Tutkijalautakunnan aineistosta tehdyssä selvityksessä todettiin, että väsymys oli ollut taustalla joka kuudennessa kuolonkolarissa ja liki joka viides kuolemaan johtanut onnettomuus johtuu väsymyksestä.