Kotiseutukirjallisuus saa oman tapahtuman Loimaalla

0

LOIMAA Kotiseutukirjallisuus saa oman tapahtuman Loimaalla, kun Loimaa-Seura järjestää kotiseutukirjallisuutta esittelevän näyttelyn maaliskuussa. Ennen näyttelyä suurelta yleisöltä kootaan Saviseudulla julkaistua painettua sanaa, jota voi Loimaa-Seuralle toimittaa varta vasten pidettävänä vastaanottopäivänä 16. maaliskuuta.

Raija Kouri, Kari Nummila ja Eliisa Mäkelä kokoavat hiljalleen kotiseutukirjallisuutta esittelevää näyttelyä Ateljee Hulmin yläkertaan. Esiteltävää on luvassa paljon. Kuva: Anu Salo
Raija Kouri, Kari Nummila ja Eliisa Mäkelä kokoavat hiljalleen kotiseutukirjallisuutta esittelevää näyttelyä Ateljee Hulmin yläkertaan. Esiteltävää on luvassa paljon. Kuva: Anu Salo

Materiaalia tiedetään olevan paljon, mutta kuinka paljon ja mitä kaikkea, siitä ei ole tarkalleen selvillä kukaan. Näyttelyn myötä sysätäänkin jälleen vauhtiin myös Loimaan seudun kirjallisuusluettelon laadinta, jolle haetaan niin rahoitusta kuin tekijääkin. Kirjojen luettelointityötä on jo aiemmin aloiteltu, mutta loppuun asti sitä ei toistaiseksi ole viety.
– Olemme edelleenkin suuressa ja vaativassa työssä aivan alussa, sillä tavoitteena on laatia täydellinen luettelo. Sellaisen aikaansaaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja aikaa. Luettelointi jakaantuu kahteen haaraan eli sekä teosten että seudulta lähtöisin olevien tekijöiden luettelointiin, asiaa valmistelevan Loimaa-Seuran toimikunnan jäsen Raija Kouri sanoo.

Anu Salo

 

Lue lisää 28.2.2015 lehdestä