Loimaa neljänneksi vetovoimaisin seutukunta

0

LOIMAAN SEUTU sijoittui neljänneksi seutukuntien välisessä EK:n tekemässä kuntalistauksessa, jossa vertaillaan 25 suomalaista seutukuntaa.
Kärkipaikan saavutti jo toistamiseen Seinäjoen seutukunta. Seuraaviksi sijoittuivat Hämeenlinnan ja Vaasan seutukunnat.
Tutkimuksella selvittiin, kuinka vetovoimaisia Suomen seutukunnat ovat yritysten sijaintipaikkoina. Tutkimuksessa hyödynnettiin aluekohtaisia kuntatalous- ja yrittäjyystilastoja sekä yritysjohtajille suunnattua kyselyä. Kyselyyn vastasi joulu-tammikuussa 2 043 yritysjohtajaa eri puolilta Suomea.
Seutukunnan sijoittumiseen vaikuttivat yritysjohtajien arvioissa muun muassa yritysten tasapuolinen kohtelu, lupaprosessien nopeus ja sujuvuus sekä yritysten mahdollisuudet osallistua julkiseen palvelutuotantoon.
– Kun yritykset pitävät aluetta vetovoimaisena, myös yrittäjyysaktiivisuus tai yritystiheys kehittyy usein positiiviseen suuntaan. Tämä näkyy tulevina vuosina veroeurojen myötä kuntataloudessa ja kuntalaisten hyvinvoinnissa, tutkimuksesta vastannut EK:n asiantuntija Jari Huovinen sanoo.