Petteri Koposen Himki haastaa Biisonit

0

KORIPALLO Bisons on ainutlaatuisen haasteen edessä lauantaina. Se isännöi VTB-liigan kotiottelussaan Vantaalla Susijengitähti Petteri Koposen edustamaa moskovalaista Himkiä.
Himki on äärimmäisen kova koetinkivi Biisoneille. Se johtaa VTB-liigaa 18 voitolla. Tappion moskovalaiset ovat kärsineet vain kahdesti, joten heidän voittosuhteensa on tasan 90 prosenttia. Huolimatta tästä ovat ennakkoasetelmat ehkä yllättävänkin tasaiset. Kumpikin joukkue nimittäin porskuttaa neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Putki päättyy jommankumman osalta lauantaina.
On päivänselvää, kuka Himkin nimekkäästä miehistöstä kiinnostaa suomalaiskatsojia eniten. Petteri Koponen on pelannut Suomessa seuratasolla viimeksi kaudella 2007–2008, joten hänen näkemisensä tositoimissa on harvinaista herkkua tosifaneillekin. Kukaan ei myöskään tiedä, koska seuraava mahdollisuus koittaa.
– Ottelun pitäisi olla mukava kotiinpaluu Petterille. Sellaisen hän ansaitsisi. Toivottavasti väki löytää Vantaalle, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson toivoi.
Vaikka onkin selvää, että Bisons lähtee peliin altavastaajana, on Gibsonilla selkeä resepti voiton saavuttamiseksi.
– Kuten muidenkin huippujoukkueiden kanssa, meidän pitää olla erilaisia. Pelimme täytyy olla aggressiivista ja erittäin nopeaa – meidän pitää olla kaikessa askeleen edellä.

Bisons–Himki Vantaan Energia Areenalla lauantaina 28.2. klo 19.