Valepa oli vahvempi kärkitaistelussa – katso video yllättävästä tuomariratkaisusta

0

LENTOPALLO Valepa–Hurrikaani 3–1 (25–21, 23–25, 25–20, 25–21). Sastamalassa pelattiin lauantaina yli tuhannen katsojan edessä sarjajohtajan ja sarjakolmosen välinen lähes paikalliskamppailu. Ainekset todelliselle huippuottelulle olivat olemassa, mutta ottelun taso ei noussut kovinkaan korkealle.
Lopun sinetti oli neljännen erän lopussa, kun rajatuomari veti härskisti kotiinpäin tilanteessa, jossa Valepan laitahyökkääjä peippasi pallon noin 40 senttiä sivurajan yli. Kaikki odottivat tilanteessa 21–19 kavennuspistettä Hurrikaanille, mutta rajatuomarin liputus yllätti kaikki paikalla olleet.
Tästä kehkeytyi episodi, josta Hurrikaanin kapteenille Kalle Määtälle näytettiin punaista korttia. Päätuomari Kari Partiaisen antama punainen kortti ja rajatuomarin virhe muuttivat tilanteeksi 23–19 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen ottelu oli käytännössä ohi. Farssin jälkeen Hurrikaanin pelaajat eivät kyenneet enää keskittymään otteluun vaan fokus oli tuomarisähellyksessä.
– Ei peli tuomarivirheeseen ratkennut, mutta paskalle ottelulle tuli ikävä loppu, kommentoi Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko.
Hurrikaanilta pahiten petti ulkomaalaiskaksikko Vladimir Cedic-Aivars Petrusevics. Latvialainen jäi teholukemassa miinukselle (-2), ja paljon paremmin ei kulkenut myöskään serbialaisella
– Meillä ei jatkopallopelaaminen onnistunut. Isännät olivat niissä parempia. Muutenkin toisen kosketuksen laatu oli heikko. Kyllä me tarvitaan koko ykkösseitsikon hyvää panosta, jos halutaan voittaa Valepan tasoinen joukkue.

Valtteri Arra

Valtterin kommentti videolla näkyvästä tilanteesta: ”Neljäs erä oli tilanteessa 21–19 Valepalle, kun Valepan Sakari Mäkinen jujutti noin 35 cm leveäksi. Rajamies liputti pallon kuitenkin kenttään, ja Kalle Määttä Hurrikaanista sai punaisen kortin. Punainen kortti tietää automaattista pistettä vastustajalle. Eli oikeasti tilanteen pitäisi olla 21–20, mutta rajatuomarin päätöksen ja päätuomarin punaisen kortin jälkeen tilanne onkin 23–19”.