Voitto Karhusta nosti Bisonsin sarjakakkoseksi – katso myös video

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–Kauhajoen Karhu 98–94 (39–43).

Bisons Loimaa kukisti Kauhajoen Karhun kotisalissaan keskiviikon liigakierroksella. Helpolla voitto ei irronnut vaan lopulliseksi piste-eroksi kirjattiin neljä pistettä. Voiton myötä Biisonit nousi sarjassa kakkospallille pudottaen Karhun pykälää alemmas kolmanneksi.

Karhun puolustuksen läpi etenevä Roope Ahonen teki Bisonsille komeasti 19 pistettä. Kolmosia Ahonen säkitti viisi. Kuva: Eveliina Toivola
Karhun puolustuksen läpi etenevä Roope Ahonen teki Bisonsille komeasti 19 pistettä. Kolmosia Ahonen säkitti viisi. Kuva: Eveliina Toivola

Ottelu oli tasainen aina viime hetkille saakka. Bisons johti hienokseltaan viimeistä neljännestä muutaman pisteputken ansiosta. Suurimmillaan ero oli kuudessa pisteessä, kun ottelua oli enää vajaa minuutti pelaamatta. Antti Kanervon (23/1/4) ja Devonne Gilesin (20/7/1/1r) hurmokselliset kolmoset supistivat eron kahteen, kun peliaikaa oli enää 15 sekuntia jäljellä. Karhu yritti säästää aikaa rikkomalla Biisoneita, mutta joukkuevirheet olivat ehtineet jo täyttyä. Tämä, kuten niin moni muukin peli tällä kaudella, ratkaistiin lopulta vapariviivalta. Pitkästä aikaa loimaalaisyleisön edessä pelannut Martin Zeno (16/3/1) sai kunnian viimeistellä lopullisen neljän pisteen eron.
– Olemme hyviä, kun pääsemme juoksemaan ja toisella puoliskolla aloimme pelata peliämme, Zeno mietti.
Laituri ei myöntänyt, että häntä olisi hermostuttanut pelata loimaalaisten edessä pitkän tauon jälkeen.
– Tuntui tosi hyvältä pelata taas tällä, hän hymyili.
Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson ei ollut täysin tyytyväinen, vaikka voitto irtosikin.
– Tietyiltä osin olimme todella hyviä, mutta osin jäi myös parantamisen varaa. Kauhajoki satutti meitä etenkin hyökkäyslevypalloissa, Gibson harmitteli.

KARHU OLI ottaa otetta pelistä toisen neljänneksen paikkapuolustuksen myötä. Bisons-valmennuksen onnistui kuitenkin löytää toimiva resepti puolustusmuodon murentamiseen puoliaikatauolla. Etenkin Zenon rohkeat ajot paikan saumoihin nakersivat paikan perustuksia. Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen ei peluuttanutkaan paikkaa enää lopussa.
– Paikka hyydytti kotijoukkueen pelaamisen, mutta he löysivät lääkkeet sen purkamiseen puoliajalla.
Moni odotti pelistä puolustuksen riemujuhlaa, mutta siitä tulikin aivan päinvastaisesti korikarkelot. Joukkueet säkittivät yhteensä lähes 200 pistettä 900-päisen yleisön riemuksi. Väki viihtyi erinomaisesti ja meteli hallissa oli sen mukainen.
Viisi Biisonia pääsi ottelussa kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Roope Ahonen (19/4/4) ihastutti kotiyleisöä huimaavan tarkalla kaukoheittopelillään. Hän säkitti kolmosensa yli 70 prosentin tarkkuudella (5/7). Valmentajan erityiskiitokset keräsi kuitenkin kapteeni Tuukka Kotti (19/8/5/3r/2t).
– Olen erityisen ylpeä Tuukasta. Hän oli johtaja ja kannatteli puolustustamme. Kun saimme stoppeja ja riistoja, hän oli niissä osallisena.

Jesse Kojo

Alla on video jännittävän pelin lopusta. Bisonsin Martin Zeno viimeistelee ottelun loppulukemat vapaaheittoviivalta: