VTB-voitto jäi vapaaheiton päähän – katso myös video

0

KORIPALLO Bisons–Uniks Kazan 76–82 ja., (69–69) (31–37). Bisons oli lähellä todellista suuryllätystä sunnuntaisessa VTB-kotiottelussaan. Yksi Euroopan kovimmista joukkueista Uniks Kazan onnistui kukistamaan Bisonsin vasta jatkoerän jälkeen.
Anthony Hilliardilla (11/5/4/2r/2t) oli mahdollisuus ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla. Bisons johti yhdellä pisteellä, kun pelikellossa oli enää viitisen sekuntia. Hilliardia rikottiin, ja hän pääsi vapaaheittoviivalle. Mies upotti ensimmäisen mutta missasi toisen. Pallo löysi tiensä Sergey Bykovin (9/2/1/2r) käsiin, ja hän pääsi juoksemaan layupin toiseen päätyyn tasoittaen lukemat kirjaimellisesti viimeisellä hetkellä. Molempien vaparien säkittäminen olisi todennäköisesti riittänyt voittoon.

VAIKKA VOITTO LIPSUIKIN käsistä loppumetreillä, ei loimaalaisten tarvitse laskea katsettaan varpaisiin. Biisonien peli oli ehdottomasti kauden parasta. Varsinkin puolustuspäässä loimaalaiset esittelivät sellaista tehokkuutta, että vastustajan maailmantähdet olivat menettää hermonsa. Puolustus tuotti riistoja, joiden myötä Bisons kasvatti johtonsa suurimmillaan peräti yhdeksään pisteeseen. Koko kauden ongelmana ollut levypallopelaaminen toimi kuin rasvattu. Bisons voitti kategorian 43–32.
– Olen erittäin ylpeä pelaajistani. Juuri tällaisilla hetkillä olen niin ylpeä, että saan olla heidän valmentajansa. Tiedän, että tämä tappio tekee meistä vahvempia. Nyt odotan, että tällainen ilme näkyy jatkossa myös jokaisessa Korisliiga-ottelussa, Bisonsin valmentaja Greg Gibson totesi.

Jesse Kojo

Bisonsin voitto oli todella lähellä sen kertoo myös video varsinaisen peliajan lopusta: