Biisonit törmäsivät Katajaan

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–Kataja Basket 62–90 (33–40).

Bisonsin Martin Zeno tekee korin, vaikka Katajan Robert Arnold, Tom Knight ja Ken Horton yrittävät estää. Kuva: Eveliina Toivola
Bisonsin Martin Zeno tekee korin, vaikka Katajan Robert Arnold, Tom Knight ja Ken Horton yrittävät estää. Kuva: Eveliina Toivola

Bisons oli suurissa vaikeuksissa toisen Korisliigan kärkiryhmän, Kataja Basketin, kanssa torstaina. Joensuulaiset hakivat sarjapisteet Loimaalta peräti 28 pisteen erolla. Voitolla Kataja nousi sarjapisteissä 38:een. Biisonit on edelleen toisena 42 pisteellä.
Kataja voitti ottelun käytännössä jo kolmannella neljänneksellä. Bisonsin toisella jaksolla piristynyt puolustusote tyrehtyi täysin ja vierasjoukkue pääsi rokottamaan nukahteluista. Puoliajan seitsemän pisteen vierasjohto kasvoi 14–0-runin myötä 21 pisteeseen. Kataja kuittasi neljänneksen peräti 11–30 ja peli oli ohi.
– Tuli tunti turpaan. Kataja oli tosi hyvä ja me taas tosi huonoja. Takaisin piirustuspöydän ääreen, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson manasi.
Erityisen hyvin vierailta onnistuivat sentteri Tom Knight (23/8/1/2t) ja takamies Teemu Rannikko (11/2/16). Rannikko palasi pelikentälle loukkaantumisensa jälkeen ja jakoi puolet joukkueensa korisyötöistä.
Bisons voitti levypallot lukemin 44–38. Loimaalaiset kahmivat puolet saaliista hyökkäyspäässä.
– Saimme 22 hyökkäyslevypalloa, koska kakkosemme eivät uponneet, Anthony Hilliard (19/5/2) harmitteli.

BIISONEILLA OLIKIN suuria ongelmia heittopelinsä kanssa. Kakkosprosentti jäi niin alas, ettei sellaisella lukemalla voi koripallo-ottelua voittaa (35 %). Kataja sen sijaan osui sekä läheltä että kaukaa.
Kataja sai valmistautua peliin oikein ajan kanssa. Sarjan otteluohjelman kummallisuuksien vuoksi Katajalla ei ollut peliä lähes kahteen viikkoon ennen Biisonien kohtaamista. Bisons sen sijaan tahkoaa kotimaan ja Itä-Euroopan kenttiä käytännössä joka toinen päivä.
– Kaksi hyvää joukkuetta, mutta vain toisella oli aikaa valmistautua peliin. Kaveri oli ehkä vähän väsynyt, mutta mitä sillä on väliä, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen kysyi.
Pierre Jallow (9/7) teki ensiesiintymisensä 850-päisen kotiyleisönsä edessä. Hän pelasi lähes 20 minuuttia ja suoriutui urakastaan tyydyttävästi.
Tunteet kävivät ottelussa ajoittain todella kuumina. Peli karkasi tuomarikolmikon Sarekoski–Niemi–Andersson hallinnasta jo ensimmäisellä neljänneksellä. Linjattomuus vaikeutti jo muutenkin nopeatempoista ottelua.
Biisoneilla on onneksi mahdollisuus nopeaan revanssiin, sillä Kataja vierailee jo ensi perjantaina uudelleen Loimaalla. Sitä ennen on kuitenkin hoidettava kotiottelu Nižni Novgorodia ja vierasottelu Tapiolan Honkaa vastaan.

Jesse Kojo