Bisons oli kaataa Himkin – katso myös videot

0

KORIPALLO Bisons oli lähellä kauden suurinta yllätystä, kun se ahdisteli tosissaan VTB:n sarjajohtaja Himkiä. Petteri Koposen edustama suurseura oli kuitenkin loppuhetkillä hieman vahvempi ja kuittasi voiton kolmen pisteen erolla.

Hienosti VTB-liigan sarjajohtaja Himkiä vastaan taistellut Bisons kiitti ottelun päätteeksi yleisöä. Kuva: Tiina Naula
Hienosti VTB-liigan sarjajohtaja Himkiä vastaan taistellut Bisons kiitti ottelun päätteeksi yleisöä. Kuva: Tiina Naula

Pelin ratkaisua jouduttiin odottamaan aivan viimeisille sekunneille saakka. Bisons johti yhdellä pisteellä vielä 40 sekuntia ennen päätössummeria. Tyrese Rice (21/4/4/3r) onnistui kuitenkin puikkelehtimaan Biisonien korille ja veivaamaan pallon sisään. Pelin viimeinen pallonhallinta näytti jäävän Bisonsille. Loimaalaiset käyttivät kelloa kärsivällisesti, ja pallo pelattiin lopulta Roope Ahoselle (6/1s). Hän kuitenkin jäi aggressiivisen Himkin tuplaukseen, ja James Augustine (16/7/1/2r) ryöväsi pelivälineen. Hän syötti pallon Ricelle, joka välitti sen korille loikanneelle Tyler Honeycuttille (4/3/1/2r). Himki karkasi kolmen pisteen päähän, kun kelloon jäi alle kolme sekuntia peliaikaa. Bisons siirsi viimeisen hyökkäyksen Himkin päätyyn aikalisällä. Pallo saatiin pelattua Anthony Hilliardille (22/4/6), mutta tämä joutui ottamaan ahdistetun heiton kaukaa kaaren takaa. Se jäi vajaaksi, joten vieraat kuittasivat voiton vain yhden korin erolla.

PELIN KÄÄNNEKOHDAKSI muodostui menetys, josta vieraat saivat kasvatettua johtonsa kolmeen vain sekunteja ennen loppua. Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson ei kuitenkaan halunnut vierittää tappion syytä vain yhden pelaajan kontolle.
– Lopussa sattui virhe, mutta sanoin Roopelle, että ennemmin kuin olisin harmissani menetyksestä, olen ylpeä hänen puolustustyöskentelystään Ricen kanssa. Se menetys ei missään nimessä maksanut voittoa.
Biisonilauma onnistui joukkueena erinomaisesti. Peliaika jakautui tasaisesti kahdeksan pelaajan kesken ja jälleen viisi Biisonia pääsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen.
– Olemme joukkue, joka pystyy kääntämään otteluita. Luotamme toisiimme ja pelitapaamme, tupla-tuplan pokannut Ian Hummer (19/10/3/3r) kertoi.
Ottelua seurasi paikanpäällä yli 2 000 silmäparia. Monet olivat tulleet seuraamaan maajoukkuetähti Petteri Koposta (19/3/4/1r/1t), mutta suurin osa kannusti silti loimaalaisia. Tunnelma oli katossa ja keräsi kiitosta niin valmentajilta kuin pelaajilta.
– Oli tiukka ja hyvä ottelu, jonka onneksi voitimme. Hallissa oli loistava tunnelma, Petteri Koponen kehui.

Bisonsin ja Himkin peliä seurasi 2038 katsojaa, ja Loimaaltakin oli saapunut kannattajia kaksi bussillista. Kuva: Tiina Naula
Bisonsin ja Himkin peliä seurasi 2038 katsojaa, ja Loimaaltakin oli saapunut kannattajia kaksi bussillista. Kuva: Tiina Naula

– Loistava tunnelma. Se muistutti minusta jo viime kauden Eurocup-pelejä ja niinhän sen pitäisikin, Gibson totesi.
– Saimme huikeasti energiaa kolmannella jaksolla äänekkäistä faneistamme, hän lisäsi.

Jesse Kojo

Alla on katsottavissa kolme videota pelistä:

Ian Hummer donkkaa:

 

Yleisö riemuitsee:

Pelin loppu: