Hurrikaani yllätti heti Valepan

0

LENTOPALLO Valepa–Hurrikaani 2–3 (25–27, 25–20, 23–25, 25-15, 10–15). Hurrikaani johtaa välieräsarjaa 1–0. Neljällä voitolla finaaliin.

Runkosarjan ykkösen Vammalan Lentopallon ja runkosarjan nelosen Hurrikaanin ensimmäinen välieräottelu oli alusta saakka tiukkaa taistelua jokaisesta pisteestä.
Ottelun ratkaisi Hurrikaanille vahva viides erä, jossa joukkue osoitti henkisen kovuuden merkitystä. Ottelusarja sai näin heti aivan erilaisen alun kuin kukaan laji-ihminen saattoi odottaa. Monien niin sanottujen asiantuntijoiden mielestä puolustava Suomen Mestari kaataa viime kauden pronssimitalistin helposti ja vaivatta. Nyt ei näytä siltä, että ottelusarja olisi mitenkään ennalta käsikirjoitettu.
– Me pelasimme viidennen erän parasta lentopalloa tällä kaudella. Meillä toimi siinä ihan kaikki, kuten suunniteltiin, tyytyväinen valmentaja Ville Kakko kertasi ottelun ratkaisua.
Viidennessä ja ratkaisevassa erässä Hurrikaani hyökkäsi käsittämättömällä 93 prosentin tehoilla ja vastaanottokin toimi 82 prosentin varmuudella.
– Tällaisella pelillä ei kotijoukkueella ollut mitään mahdollisuuksia voittaa meitä, Kakko paalutti itsevarmasti.

JOTAIN KAKKO on joukkueen kanssa tehnyt oikein, koska tällä hetkellä loimaalainen pyörremyrsky on näyttänyt venymiskykynsä aina oikealla hetkellä.
Paineet on nyt avausvoiton myötä siirretty ennakkosuosikki Valepalle ja päävalmentaja Ugis Krastinsille. Krastins viettää varmasti seuraavat päivät videoiden parissa hakien Hurrikaanin heikkoa lenkkiä. Nyt vain näyttää, ettei sellaista ole. Ei kerta kaikkiaan. Suurin peikko Krastinsille tulee miehestä nimeltä Vladimir Cedic (33 pist. +27). Serbialainen oli käsittämättömässä vedossa vieden hakkurien kaksintaistelun isäntien Sjoerd Hoogendoornia (16pist. +8) vastaan tyylipuhtaasti.
– Kyllä avausvoitto helpottaa pelaamista. Mitä nopeammin sen otat, sen helpompi on jatkossa pelata. Lauantaille meidän täytyy parantaa tiettyjä asioita. Emme olleet kaikilla osa-alueilla aivan parhaimmillaan, mutta voitto aina se tärkein, Kakko summasi.

SAMPO-OTTELUSARJASSA tähtenä tuikkinut Matti Oivanen ei ollut aivan parhaimmillaan, mutta muu joukkue pelasi paremmin ja kantoi myös vastuuta enemmän.
Lauantain kotipelissä hermokontrolli näyttelee suurta roolia. On jälleen odotettavissa täysi tupa ja tunnelmaa kuin viime sunnuntaina. Tällöin kotijoukkue osasi käsitellä painetilan oikein.
Luultavasti vierasjoukkue iskee isolla raivolla heti alussa päälle hakien henkistä yliotetta. Silti, Hurrikaani on valmis tappelemaan tosissaan. Kun suursuosikki on jo kerran kaadettu, se on mahdollista myös toistamiseen. 2–0-johtotilanne olisikin Valepalle jo  äärettömän haastava paikka.

Valtteri Arra