Hurrikaanille helpottava avausvoitto – katso myös video

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Pielaveden Sampo 3–1 (25–23, 25–16, 29–31, 28–26).

Loistavasti palloja takaisin peliin hakenut ja tarvittaessa passarinakin pelannut libero Jesse Mäntylä palkittiin Hurrikaanin parhaana pelaajana. Kuva: Juuso Riponiemi
Loistavasti palloja takaisin peliin hakenut ja tarvittaessa passarinakin toiminut libero Jesse Mäntylä palkittiin Hurrikaanin parhaana pelaajana. Kuva: Juuso Riponiemi

Pudotuspelit alkoivat Hurrikaanin ja Pielaveden Sampon osalta, kuten pudotuspelikevääseen kuuluukin, kovalla taistelulla. Alusta saakka molemmat joukkueet halusivat voittaa ja hakivat henkistä yliotetta vastustajastaan. Sampon kohdalla se meni vain yli. Viisi edellistä kautta ja eilen 200. liigapeliään pelannut Aleksi Kaatrasalo sai ottelun alkupuolella päätuomari Kari Partiaiselta suoran punaisen kortin ja hetkeä myöhemmin oli päävalmentaja Jukka Tuovisen vuoro saada keltainen kortti. Yleensä kotijoukkue Ville Kakon johdolla on se varoitusherkempi joukkue, mutta nyt näytti vieraiden lataus menneen pahasti yli.
– Ei meillä latausta liikaa ollut. Tuomarit olivat epävarmoja ja hermostuneita, Tuovinen kuittasi.
Sampo pääsi altavastaajana hyökkäämään ensimmäiseen puolivälieräkohtaamiseen paineettomassa tilanteessa, mutta kotijoukkue osoitti henkistä kovuutta olemalla todella valmistautunut ja latautunut otteluun. Erityisesti Aivars Petrusevics (14 pist. +10) oli päässyt helmikuun kaamoksestaan. Tämä on iso apu jatkoa ajatellen, kun latvialainen on löytänyt juuri oikealla hetkellä oman tasonsa. Vaikka kotijoukkueen syöttöpeli ei kolmessa ensimmäisessä erässä toiminut aivan toivotulla tavalla, neljännessä aukesi sitten ketsuppipullo. Omien syöttöjensä kanssa tuskaillut Matti Oivanen (19 pist.+15,4 ässää, 6 torjuntaa) osoitti neljännessä erässä, miksi mies on maajoukkueen vakiokasvoja. Neljä ässää ratkaisevaan neljänteen erään ja sen lisäksi ottelun lopussa Oivasen kädestä lähti muutama hirmupommi keskihyökkäyksellä.
– Sanoin Masselle ottelun aikana, että kohta vaihdan jonkun toisen syöttämään sinun tilalle. Sen jälkeen herra syötti yhteen erään neljä ässää. Kertoo jotain miehen äärettömästä henkisestä kovuudesta, tyytyväinen Ville Kakko totesi.

SAMPON ASE ensimmäisessä kohtaamisessa oli kaksikko Timo Leikas (25 pist.) – Enderwin Herrera (24 pist.). Kaksikon tehokkuus ei ollut yllätys ja ottelun lopussa alkoi tämänkin kaksikko hiukan väsähtää ja Hurrikaani pääsi torjumaan tehokkaammin. Ottelun kannalta suurin yksittäinen tekijä Hurrikaanin voitossa oli kotijoukkueen tiivis torjuntapelaaminen. Yhteensä 18 torjuntapistettä kertoo halusta voittaa ottelu.
– Hurrikaanin jatkopallojen torjuntapelaaminen oli meille tänään liian vaikea ohitettavaksi. Niissä tilanteissa teimme liikaa virheitä ja löimme päin torjuntaa, Tuovinen kertasi.

OTTELUSARJA JATKUU jo tänään kello 17.00. Ensimmäisen ja toisen pelin väliin jää vain vajaa 20 tuntia aikaa palautua. Voitto nopeuttaa varmasti ainakin henkisesti Hurrikaani-leirin palautumista.
– Ottelusarjassa jokainen voitto on tärkeä, mutta totta kai se helpottaa napata heti alussa voitto. Tyytyväinen olen pelaajien ilmeeseen ja tahtotasoon. Kaikki olivat valmiina pelaamaan ja kaikki halusivat voittoa. Tästä jatketaan lauantaina ja yritetään saalistaa toinen voitto, Kakko kommentoi.
Jatkoon pääsee kolmella voitolla. Hurrikaani on nyt avannut osaltaan mallikelpoisesti pudotuspelikevään ja näyttää, että joukkue on todella hyvin valmistettu mitalipeleihin. Perjantain ottelu oli tasollisesti jo hyvä, mutta tunnelma oli vieläkin parempi. Muutamat torikokoukset kuuluvat näihin isoihin peleihin ja luultavasti otteet kovenevat sarjan edetessä. Pallo on nyt Hurrikaanilla tiukasti omissa käsissä.

Valtteri Arra

Hurrikaani voittaa Sammon, ottelupallo ja voitonriemu: