Hurrikaanille Sampo vastustajaksi puolivälieriin

0
Vladimir Cedicin, Matti Oivasen ja Eemeli Koukin yhteispeli punnitaan seuraavaksi pudotuspeleissä Sampoa vastaan. Kuva runkosarjan ottelusta Korson Vetoa vastaan. Kuva: Juuso Riponiemi
Vladimir Cedicin, Matti Oivasen ja Eemeli Koukin yhteispeli punnitaan seuraavaksi pudotuspeleissä Sampoa vastaan. Kuva runkosarjan ottelusta Korson Vetoa vastaan. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Ei pudotuspelikevättä ilman Pielaveden Sampon kohtaamista. Näin sen voi pukea sanoiksi, sillä Hurrikaani sai tälläkin kertaa pudotuspeleissä runkosarjan viidenneksi sijoittuneen Sampon vastaansa.
Tämänvuotinen kohtaaminen pudotuspeleissä on jo viides kahdeksan kauden aikana. Ainoastaan Hurrikaanin liigatulokaskaudella 2007–2008 Sampo onnistui tiputtamaan Hurrikaanin puolivälierissä ulos. Tämän jälkeen kolme seuraavaa kohtaamista on ollut Hurrikaanin dominointia. Viime vuonna kausi päättyi pronssijuhliin juuri Sampoa vastaan Pielavedellä.

OTTELUPARIN pitäisi ennakkoon olla tasainen kahden vahvan hyökkäysjoukkueen kohtaaminen. Aleksi Kaatrasalo, Antti Poikela ja Aleksi Kössi edustivat vielä viime vuonna Hurrikaania, joten ottelupari saa mielenkiintoisen lisämausteen tutuista pelaajista.
– Mikäs siinä, paras vaihtoehto meille saada Hurrikaani vastaan. Päästään pelaamaan tuttuja pelaajia vastaan ja tutussa ympäristössä, tälle kaudelle Pielavedelle siirtynyt Kaatrasalo toteaa.
Hänen mukaansa uuden passarin Jared Krausen liittyminen joukkueen riveihin Toni Mäkituvan loukkaantumisen jälkeen on saanut Sampon melkoiseen lentoon. 15 viimeisestä runkosarjan ottelusta se voitti peräti 11.
Keskinäiset kohtaamiset voitti Hurrikaani 2–1.
– Paljon yleisöä ja hyvä fiilis hallissa, kyllähän Loimaalle tullaan into piukassa.
Viisi aiempaa liigakautta Loimaalla pelanneen Kaatrasalon mukaan Hurrikaanista pitää vartioida hiukan tarkemmin Vladimir Cediciä ja heti ottelun alussa Aivars Petrusevics täytyy saada pois mukavuusalueeltaan.

HURRIKAANILEIRISSÄ on jo jonkin aikaa odoteltu pudotuspelien alkua. Runkosarjan viimeiset kierrokset pelattiin alta pois ilman suuria paineita, mikä myös näkyi joukkueen otteissa.
Matti Oivasen mielestä ei ole mitään pelkoa, että kävelyvauhti jäisi perjantaina alkavissa pudotuspeleissä päälle.
– Tässä on odoteltu jo pleijareita, joten joukkue on valmiina ja motivoitunut. Jos halutaan voittaa, pitää oman syötön toimia ja saada Sampon vastaanotto vaikeuksiin. Hyvästä vastaanotosta joukkue pelaa Krausen johdolla nopeaa ja monipuolista peliä. Mutta heikon vastaanoton jälkeen me pääsemme laitapeliin paremmin kiinni ja saamme heidän peliään rikottua. Vastustajan peli pyörii yleispelaaja Enderwin Herreran ympärillä, joten mies otetaan heti pihteihin, lupaa Oivanen.

PUOLIVÄLIERISSÄ paineet ovat yleensä paremmin runkosarjassa sijoittuneella joukkueella. Tätä ei Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko kuitenkaan täysin allekirjoita.
– Kaikki pudotuspeleissä mukana olevat joukkueet haluavat voittaa ja mennä jatkoon, joten paineet ovat kaikilla. Tässä vaiheessa kuitenkin katsotaan, ketkä ovat ratkaisuhetkillä terävimmillään. Harjoittelun aika on ohi, nyt vain pelataan ja palautellaan.
Ottelusarjan kaksi ensimmäistä peliä pelataan Loimaalla perjantaina ja lauantaina. Kolmas ottelu on ensi viikon keskiviikkona Pielavedellä. Jos arvitaan neljäs peli, se on torstaina Siilinjärvellä. Mahdollinen viides ja ratkaiseva taistelu käydään taas Loimaalla 22. maaliskuuta.

Valtteri Arra