Nicola Giolito Hurrikaanin päävalmentajaksi

0

LENTOPALLO Seitsemän kautta Hurrikaani-Loimaata valmentanut Ville Kakko siirtyy tämän kauden jälkeen syrjään päävalmentajan pestistä. Kakko ilmoitti kuukausi sitten omasta halustaan, ettei ole käytettävissä jatkossa.

– Haluan enemmän aikaa perheelle ja ladata akkuja. Tässä hommassa ollaan koko ajan ihmisten silmätikkuna ja median kautta saa lukea, miten olet työsi hoitanut. Haluan siitä tietynlaisesta oravanpyörästä pois, Kakko selvittää.

Kakon aikana Hurrikaani voitti seurahistorian ensimmäiset mitalit ja samalla miehen kova ja tinkimätön asenne toi organisaatioon tietynlaisen vaatimustason ja ammattimaisuuden.

Uusi päävalmentaja on italialainen entinen huippupassari Nicola Giolito. Giolito on toiminut viimeiset vuodet Suomen lentopallomaajoukkueen kakkosvalmentajana ja Tuomas Sammelvuon oikeana kätenä. Edelliset vuodet vaativa italialainen on viettänyt Venäjän Superliigassa ja kuluvan kauden Turkissa Halkbank Ankaran valmennuksessa.

– Saan nyt mielenkiintoisen haasteen Hurrikaanissa ja tartun siihen motivoituneena, Giolito toteaa.

Gioliton kanssa valmennusparin muodostaa Jankon kasvatti Lauri Rantanen. Rantanen aloittaa ensimmäistä kauttaan liigatasolla valmennustehtävissä. Sillä aikaa kun Giolito on maajoukkueen matkassa, Rantanen vastaa kesäharjoittelusta.

– Pitkään mietin, jatkanko Jankon junnulentiksen parissa ja yritän kehittää junioreita. Päädyin kuitenkin ottamaan askeleen eteenpäin urallani. Ja Gioliton kaltaisen ammattilaisen kanssa toimiminen varmasti opettaa itseänikin lisää, innostuneen oloinen 37-vuotias Rantanen kertoo.

Rantanen on suorittanut III- ja II- tason valmennuskoulutukset, joten seuraava askel on huippuvalmentajatutkinto.

Päävalmentajan kartoituksessa oli mukana maajoukkueen päävalmentaja Sammelvuo.

– Tämä on suomalaiselle lentopallolle erittäin hieno uutinen. Koko Mestaruusliiga saa uudenlaista nostetta kun tämän luokan mies saadaan Hurrikaaniin. Se palvelee myös maajoukkuetta, koska nyt olemme jatkossa vieläkin tiiviimmin yhteistyössä. Haluan tässä välissä myös kiittää Villeä seitsemästä kaudesta Loimaalla. Saatte olla ylpeitä miehestä, joka toi työnteon kulttuurin seuraan ja sen jokaiselle tasolle. Tästä kertovat omaa kieltään myös mitalit, Sammelvuo muistuttaa.

Maajoukkuevalmentajan mukaan Kakon työ helpottaa myös uuden päävalmentajan astumista organisaatioon.

– Hän pääsee tavallaan jatkamaan edellisen valmentajan työtä.

Valtteri Arra