Kolmikon epäillään tunkeutuneen sikalaan

0

LOIMAA Poliisi otti sunnuntain vastaisena yönä kiinni kolme henkilöä, joiden epäillään tunkeutuneen alastarolaiseen sikalaan.
Poliisi sai ilmoituksen sikalan läheisyyteen pysäköidystä epäilyttävästä autosta sunnuntain vastaisena yönä. Auto löydettiin tyhjänä, mutta parin tunnin kuluttua maastosta tavattiin piileskelemästä kolme henkilöä, jotka olivat varustautuneet muun muassa taskulampuin ja gps-paikantimin.
Poliisi epäilee, että henkilöt liittyvät noin viikkoa aiemmin paljastuneeseen rikokseen, jossa samasta sikalasta löydettiin salaa kuvaava minikamera. Poliisista arvellaan, että tällä kertaa tarkoituksena oli noutaa kyseinen kamera tai asentaa sikalaan uusia kameroita.
Kolmikko pidätettiin epäiltyinä salakatselusta ja julkisrauhan rikkomisesta. Heidän hallustaan ja heidän käyttämästään autosta takavarikoitiin muun muassa minikameroita, radiopuhelin sekä akkuja. Poliisi epäilee, että henkilöt liittyvät eläinaktivismiin ja heidän tarkoituksenaan on kuvata salaa eläinten kohtelua sikaloissa.
Poliisin mukaan samanlainen rikos tapahtui Loimaan poliisin toiminta-alueella tammikuussa, kun eräästä sikalasta löydettiin tallentava minikamera. Poliisi pyytää eläintuotantolaitoksia tarkkailemaan tilojaan vastaavien tekojen varalta.