Lapset loivat vanhasta uutta

0

LOIMAA/METSÄMAA Maaliskuun alussa Metsämaan päiväkoti osallistui muun Loimaan kaupungin päivähoidon ohella Kestävän kehityksen teemaviikkoon ja pisti pystyyn kierrätystaidenäyttelyn.
– Luomme vanhasta uutta ja annamme lapsille mahdollisuuden käyttää mielikuvitusta. Vanhoista napeista, lankarullista, pahveista, jogurttipurkeista, pahvipakkauksista ja maitopurkin korkeista saa kokoon vaikka mitä, kun antaa mielikuvitukselle siivet, Metsämaan päiväkodin lastentarhanopettaja Tarja Rajala kertoi.
Lapsista kierrätystaiteen tekeminen on ollut antoisa kokemus, ja nyt he pääsivät esittelemään koululuokille ja vanhemmilleen sekä isovanhemmilleen tekemäänsä kierrätystaidetta. Kierrätysmateriaalien lisäksi lapset ovat keränneet luonnosta käpyjä ja risuja materiaaleiksi.

Hertta Prusi, 6, Aukusti Kauppi, 6, ja Minttu Kivinen,6, esittelivät kierrätysmateriaaleista valmistamiaan kynätelineitä ja alustoja. Kuva: Marianne Rovio
Hertta Prusi, 6, Aukusti Kauppi, 6, ja Minttu Kivinen,6, esittelivät kierrätysmateriaaleista valmistamiaan kynätelineitä ja alustoja. Kuva: Marianne Rovio

– Kierrättäminen on hyvä asia, ja sen avulla saa tehtyä kaikkea uutta. Osaan myös lajitella roskia. Muovia ja lasia ei voi laittaa sikin sokin keskenään. Muovi pitää laittaa erikseen, Aukusti Kauppi kertoi.
Myös Minttu Kivisen mielestä kierrätysmateriaalien käytössä on kivaa se, että saa tehdä vanhasta jutusta ihan kokonaan uudenlaisen jutun. Myös roskien lajittelu on tärkeää.
– Jos ei lajittele roskia, niin maailma olisi todella likainen paikka, Minttu Kivinen pohti.
Hertta Prusi selitti kuinka hienon puhelimen oli saanut kyhättyä kierrätysmateriaaleista.
– Siitä tuli ihan sikamakea kännykkä.

Marianne Rovio

 

Lue lisää 17.3.2015 lehdestä