Nižni Novgorod lähellä kaatua Biisonien käsittelyssä – katso myös video

0

KORIPALLO Bisons–Nižni Novgorod 75–80 (35–41).

Korin alla oli paikoitellen ruuhkaa. Bisonsin Martin Zeno (3) pyrkii kuvassa tekemään korin. Kuva: Eveliina Toivola
Korin alla oli paikoitellen ruuhkaa. Bisonsin Martin Zeno (3) pyrkii kuvassa tekemään korin. Kuva: Eveliina Toivola

Bisons hätyytteli jälleen yhtä eurooppalaista huippujoukkuetta. Sunnuntainen VTB-kotipeli kääntyi kuitenkin kovan taistelun jälkeen Nižni Novgorodin viiden pisteen voittoon.
Euroliigan 16 kärkijoukkueen joukkoon itsensä taistellut Nižni Novgorod oli yllättävissäkin vaikeuksissa Bisonsia vastaan. Loimaalaisten apupuolustus oli alusta pitäen hereillä, ja vieraiden ratkaisupaikat jäivät rajallisiksi. Pelin vanhennettua Nižni Novgorod löysi kuitenkin keinot puhkoa aukkoja Biisonien puolustusmuuriin. Palloa pelattiin Trey Thompkinsille (22/6/2/1r) ja Artsiom Parakhouskille (14/14/1r/1t), jotka pääsivät tehokkaasti iskemään keskushyökkäyksillä.
Ero pysyi maltillisena, joten ratkaisua jouduttiin odottamaan aivan loppuhetkille saakka. Nižni Novgorod oli pienessä johdossa. Anthony Hilliard (22/1/3/1r/1t) säkitti kaatuvan taka-askelkolmosen ja toi loimaalaiset pisteen päähän, kun peliä oli enää 18 sekuntia jäljellä. Bisons rikkoi välittömästi aikalisän jälkeen ja Thompkins pääsi viivalle. Hän pussitti molemmat ja viimeisen hyökkäyksen oli tarkoitus jäädä Biisoneille. Pallo saatiin Hilliardin käsiin. Hän joutui kuitenkin ottamaan pakotetun kolmosyrityksen, joka jäi lyhyeksi. Vierasjoukkue pääsi vielä kerran vapariviivalle ja viimeisteli viiden pisteen eron.
– Olen todella ylpeä jätkistä. Jälleen peli, jossa meillä oli mahdollisuus voittaa huippujoukkue, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kehui.

NIŽNI NOVGORODIN päävalmentaja Ainars Bagatskis kiitteli Bisonsia kovasta vastuksesta.
– Odotimme, että luvassa olisi kova peli. Bisons on pelannut kotonaan erinomaisesti. Olen onnellinen voitosta, mutta olimme ehkä onnekkaampia.
Biisoneista pääsi pisteissä Hilliardin lisäksi toiselle kymmenelle Tuukka Kotti (10/11/3/1t), Travis Nelson (16/5/1/1t) ja Roope Ahonen (10/2/4/3r). Antto Nikkarinen (3/3/6) jakoi kuusi korisyöttöä.
Biisonien pelit jatkuvat Korisliigan vierasottelulla Espoossa keskiviikkona. Honka näytti pitkään melko varmalta sarjaputoajalta, mutta viime aikoina se on osoittanut piristymisen merkkejä. Suurin vaikutus ryhtiliikkeeseen on ollut Ronnie Clarkin paluulla pelikentille.
– Clark tuo mukanaan aivan uuden ulottuvuuden Hongan peliin. On aina vaikeaa pelata joukkuetta vastaan, joka taistelee epätoivoisesti voitosta, Gibson ennakoi.
Honka palkkasi Greg Loginsin kokoonpanoonsa taistelemaan putoamista vastaan. Kahtena edellisenä kautena Lappeenrantaa edustanut Logins on pelannut Hongassa kuusi peliä ja viimeistellyt niissä 13 pisteen keskiarvolla.

Jesse Kojo

Anthony Hilliard teki Bisons-pelaajista eniten pisteitä eli 22, tässä hän viimeistelee korin donkilla: