Poistot kiersivät muotinäytöksessä

0

LOIMAA Viitanliepeissä tietokoneen osia, iltapuvussa verhokangasta. Sohvan verhoiluna palvellut kankaanpalakin on saanut vielä uuden elämän, matonkuteista ja sängynpeitteistä puhumattakaan.

Tässä he ovat kaikki, suunnittelija Mikael Hanttu keskellä, näytöksen mallit ympärillään. Kierrätysmuotia esittelevälle näytökselle on suunnitteilla jo jatkoakin. Kuva. Anu Salo
Tässä he ovat kaikki, suunnittelija Mikael Hanttu keskellä, näytöksen mallit ympärillään. Kierrätysmuotia esittelevälle näytökselle on suunnitteilla jo jatkoakin. Kuva: Anu Salo

Kun nähtäville tuodaan kierrätysmateriaaleista ommeltujen vaatteiden ja asusteiden muotinäytös, saa katsottavakseen runsaan kattauksen ahaa-elämyksillä maustettua silmänruokaa. Joku on nähnyt arvoa kankaanpaloissa, jotka joku muu on ollut jo valmis heittämään pois. Syntyy uutta ja varmasti uniikkia – edullistakin.
Kierrätysvaatteiden muotikatselmuksen näyttämöksi on valikoitunut juuri sopivan rouhea miljöö eli Texvex-tekstiilikeräyksen tyyssija Lapiduksenkujalla, Loimaalla.

Anu Salo

 

Lue lisää 21.3.2015 lehdestä