Sampo tasoitti – Hurrikaanin voitettava vieraissa

0

LENTOPALLO Hurrikaani – Sampo 2-3 (25-16,21-25,25-13,28-30,12-15), ottelusarja 1-1

 

Loimaalle saapunut Sammon faniryhmä iloitsi voitosta. Kuva: Juuso Riponiemi
Loimaalle saapunut Sammon faniryhmä iloitsi voitosta. Kuva: Juuso Riponiemi

Sampo tasoitti lauantain toisessa kohtaamisessa puolivälieräsarjan 1-1:een. Vierasjoukkueen voitto tiesi, että nyt seuraavasta kahdesta vieraspelistä Hurrikaanin on voitettava vähintään toinen, muuten alkaa aikainen kesäloma.

– Oltiin parempia ja tänään myös voitettiin. Oltiin jo perjantainakin parempi joukkue, mutta silloin ei vielä voittoa tullut, Jukka Tuovinen kommentoi.

– Ei annettu periksi vaikka kotijoukkue aloitti aggressiivisesti ja kovalla syötöllä. Myöskään kukaan ei halunnut sotkea peliä, kuten perjantaina, viittasi Tuovinen tuomaristoon. Ennen lauantain pelin alkua Tuovinen kävikin antamassa palautetta erotuomarijohtajalle perjantaina kokemastaan vääryydestä.

Ottelun kulku oli hyvin pitkälti samanlainen kuin perjantain ensimmäinen kohtaaminen. Sampon peli perustui Enderwin Herreran ( 24pist.+13) ja Timo Leikkaan (18pist.+1) hyökkäyspelaamiseen. Tämän lisäksi Ilari Sivonen oli liberona rauhoittamassa ja johtamassa eleettömällä tavalla vierasjoukkueen puolustusta. Vaikka Hurrikaani onnistui kahdeksan ässäsyötön verran, Sivosen panos takakenttäpelaamisessa oli suuri. Muutaman kerran Sampo puolusti lähes parketin pinnasta pallon takaisin pelattavaksi ja hyvin usein Herrera nakutti tilanteesta vielä pisteen joukkueelleen.

– Oli meilläkin mahdollisuus voittaa, mutta ei tällä kertaa onnistuttu. Vähimmäistavoite oli ottaa toisesta kotipelistä voitto ja se tehtiin. Nyt keskitytään keskiviikon otteluun, Ville Kakko ruoti.

Kotijoukkue olisi tarvinnut hiukan terävämpää yleispelaajaa. Voitto ei ollut kaukana pelkästään Cedicin hirmupäivän ansiosta. Mutta keskiviikkona Eemeli Koukin ja Aivars Petrusevicsin on oltava hiukan tehokkaampia. Pelkästään Matti Oivasen syöttövuorojen varaan ei voi laskea ottelun voittoa. Vaikka maajoukkuemies on osoittanut pudotuspeleissä olevansa todellinen johtaja, vaaditaan myös muulta joukkueelta tasonnostoa.

Torjuntapeli oli jälleen vahvaa. Kahteen otteluun Hurrikaani on saalistanut peräti 38 torjuntapistettä. Onnistumisia on tultava nyt hyökkäyspelin kautta enemmän. Tuovisen joukkueet pelaavat vahvaa puolustus- ja torjuntapeliä ja lauantainakin se voitti puolustuksen jälkeisiä hyökkäystilanteita paljon. Näihin on Kakon löydettävä lääkkeet. Nyt se joutuu kahteen vieraspeliin tilanteessa, jossa vähintään toisesta revittävä voitto. Muuten kesäloma kutsuu.

Valtteri Arra