Saran kesäkohde löytyy Liperistä

0

LOIMAA Sarka-maatalousmuseo on valinnut vuoden 2015 kesäkohteekseen Liperin maaseutumuseon Tähkän.
Perustelujen mukaan Pohjois-Karjalan Liperissä on tehty merkittävää kotiseututyötä oman museon eteen jo vuodesta 1960. Viimeisin voimainkoitos oli vuonna 2013 valmistunut Tähkä-halli, jonka uudessa näyttelyssä esitellään maaseudun sähköistämistä.
Liperin kunta täyttää tänä vuonna 140 vuotta, ja Liperin museoalue on merkittävä osa juhlintaa. Museoalueella järjestetään koko vuoden ajan Liperin historiaan liittyviä teemapäiviä, joihin houkutellaan väkeä niin vakituisista kuin kesäasukkaistakin.
Museon teemanäyttelyssä esitellään kesällä kunnan historiaa liperiläisten taiteilijoiden töiden kautta, ja yhteistyö koululaisten kanssa huipentuu koululaisten museopäivinä. Tähkä-halli on myös Joensuun Farmari 2015 -maatalousnäyttelyn käyntikohde.
Sarka valitsi kesän etänäyttelynä toimivan Kesäkohteen nyt jo kahdeksatta kertaa. Kesäkohteen valinnan tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen arvostusta ja auttaa yksittäisiä museoita niin museaalisissa kysymyksissä kuin toimintansa markkinoinnissakin. Edellisien vuosien kesäkohteet ovat sijainneet Kälviällä, Puumalassa ja Eurajoella.
Tähkä on avoinna 26.6.–8.8. ti–la klo 11–18.