Selvitys alkaa opistojen yhdistämiseksi

0

LOIMAAN kaupunginhallitus päätti aloittaa selvitystyön Auranlaakson kansalaisopiston ja Loimaan työväenopiston yhdistämiseksi.
Tavoitteena on luoda yhteinen alueellinen oppilaitos, joka on suurempi ja vahvempi vastaamaan vapaan sivistystyön järjestämisestä.
Kyse on pitkäaikaisesta tavoitteesta. Yhdistymisen suunnittelu nousi ensimmäisen kerran esille jo vuonna 2009, jolloin Loimaan kaupunki oli aloitteellinen.
Valmistelu keskeytettiin vuonna 2012, kun Pöytyän kunnanhallitus päätti, ettei alueopiston valmistelua jatketa kuntauudistuksen takia.
Asia nousi uudelleen esille viime syksynä, kun Auranlaakson kansalaisopiston johtokunta teki aloitteen selvitystyön aloittamisesta (LL 8.11.2014).
Viime kuussa Pöytyän kunnanhallitus esitti Loimaan kaupungille selvitystyön käynnistämistä alueellisen oppilaitoksen luomiseksi yhdistämällä Auranlaakson kansalaisopisto ja Loimaan työväenopisto.
Myös muiden vapaan sivistystyön koulutusta tarjoavien oppilaitosten on mahdollista osallistua selvitystyöhön, jos sillä saavutetaan toimiva kokonaisuus.
Loimaan työväenopisto ja Auranlaakson kansalaisopisto ovat syventäneet yhteistyötään jo aiemmin. Esimerkiksi opistoilla on ollut yhteinen rehtori syksystä 2012.