Stam1nan energia vetosi yleisöön

0

LOIMAA Suomen suosituimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Stam1na on tunnettu räjähtävästä energiastaan. Meininki upposi yleisöön myös Loimaalla, sillä bändi keräsi lauantai-illalla Heimolinnan täyteen.

Kitaristi Pekka Olkkonen riehaantui lavalla. Kuva: Maija Paloposki
Kitaristi Pekka Olkkonen riehaantui lavalla. Kuva: Maija Paloposki

– Kun Loimaalla esiintyy yksi omista lempparibändeistä, niin täytyy tarttua tilaisuuteen. Onhan se aika harvinaista, että täällä on noin iso bändi, Sofia Sundberg, 16, Salla Lindholm, 16, ja Arttu Parviainen, 20, hehkuttivat ennen keikkaa.
Loimaalaiset Lindholm ja Sundberg kiittelivät myös sitä, että keikka oli ikärajaton.
– Olimme syksyllä Loivarrockissa, mutta muuten täällä ei ole alaikäisille juuri musiikkitarjontaa. Tämä tapahtuma olikin tervetullut, tytöt kertoivat.

 Vuonna 1996 toimintansa aloittanut Stam1na on noussut suosioon energisillä keikoillaan ja kriittisillä lyriikoillaan. Albumeja yhtye on julkaissut viisi, joista kolme on myynyt kultaa. Emmojakin bändi on haalinut jo neljä, ja niistä viimeisimmän se sai vain päivää ennen Loimaan-keikkaa, kun bändin levy SLK palkittiin vuoden parhaana metallialbumina.

Maija Paloposki

 

Lue lisää 3.3.2015 lehdestä