Sunnuntaina luvassa hurja taistelu jatkopaikasta – Hurrikaani raapi taisteluvoiton Samposta

0

LENTOPALLO 18.3. Sampo–Hurrikaani 3–2.
19.3. Sampo–Hurrikaani 1–3.
Ottelusarja 2–2.

Kun kaksi ensimmäistä lentopallon puolivälieräottelua oli Loimaalla pelattu, siirryttiin ottelusarjassa Savoon. Keskiviikkona viisieräinen kamppailu kääntyi lopulta kotijoukkue Pielaveden Sampolle. Päivää myöhemmin Hurrikaanin ote piti erien lopuissa ja se kuittasi keskiviikon tappion ja tasoitti ottelusarjan 2–2:een.
– Sampo ei osannut käsitellä painetilaa ja kotiyleisön läsnäoloa oikealla tavalla. Joukkue oli hiukan kipsissä ja me olimme päättäneet voittaa. Jo ”aamujäillä” oli sellainen meininki, että tänään tapellaan loppuun saakka. Ja se ilme siirtyikin itse otteluun ja hallitsimme sitä kolmatta erää lukuun ottamatta, Hurrikaanin päävalmentaja Ville Kakko kertasi.
Kakko muutti taktiikkaa hiukan neljänteen kohtaamiseen ja sillä oli myös ottelun lopputuloksen kannalta merkitystä.
– Kotijoukkue ei tehnyt mitään uutta, mutta me tarkensimme ja muutimme ihan hiukan rotaatiota. Se näytti purevan. Tästä on nyt hyvä lähteä katkaisemaan sunnuntaina ottelusarjaa kotona.

KOKO OTTELUSARJA on mennyt tähän saakka hyvin pienillä marginaaleilla. Peräti kuusi erää on ratkennut vasta jatkopalloilla. Yksikään neljästä ottelusta ei ole päättynyt suoraan 3–0 kummalekaan joukkueelle. Se kertoo vain, että joukkueiden tasoero on äärettömän pieni. Muutama yksittäinen hyökkäysvirhe tai syöttövirhe saattaa ratkaista kokonaisia eriä.
On luultavaa, että sunnuntaina voittaa ja välieriin matkaa joukkueista se, kumpi osaa käsitellä painetilan paremmin. Hurrikaanin henkiselle hyvinvoinnille neljännen ottelun voitto ja nousu osittaisesta sillasta takaisin taisteluun ottelusarjan voitosta, saattoi olla vapauttava tekijä.
Nyt puolestaan Jukka Tuovisen on osattava ladata ja valmistaa joukkueensa viidenteen ja ratkaisevaan kohtaamiseen. Tällä hetkellä Hurrikaani pelaa laajemmalla rintamalla kuin Sampo. Pielavetisten ratkaisijoiden rintama on hyvin kapea. Timo Leikas ja Enderwin Herrera kantavat hyökkäysvastuun ja suurin passimäärä tuleekin tälle kaksikolle. Torstaina Hurrikaani torjui parivaljakon peräti 12 kertaa. Lukema kertoo, että Kakko on saanut torjuntapelin nyt kohdilleen ja pakottaa jatkossa Jared Krausen pyörittämään monipuolisempaa peliä. Varsinkin keskihyökkäys on ollut Sampon heikkous.

MATTI OIVANEN on puolestaan ottanut verkolla niskalenkin vastustajasta. Maajoukkueen vakiokasvo on napannut ottelusarjassa jo tähän mennessä 24 torjuntaa, joka on todella kova lukema. Tuovisen yksi suurin ongelma tuleekin, miten Oivanen kierretään hyökkäyksissä. Vastaus saattaa olla hyvinkin yksinkertainen: Ei mitenkään.
Kun Kakko ja kumppanit nousivat torstaina neljännen ottelun voittajaksi, kertoo se henkisestä kapasiteetista ja -tilasta jotain. Se on nyt rautaa. Kun sunnuntaina ensimmäinen pallo nousee ilmaan kello 17 Loimaan Liikuntahallissa, on kaikkien mustakeltaisten fanien syytä muistaa: Pudotuspelit eivät ole itsestäänselvyys. Niihin pääsee vuosittain vain rajallinen määrä joukkueita. Loimaalla on totuttu viime vuosina, että kausi jatkuu runkosarjan jälkeen. Ja sitä kautta halutaan jatkaa vielä pitkälle kevääseen. Kakon sanoin: – Nyt otetaan se voitto ja mennään välieriin. Yhdessä joukkue ja fanit!

Valtteri Arra