Vajaalukuinen Biisonilauma kaatoi Hongan viimeisen kerran

0

KORIPALLO Tapiolan Honka–Bisons Loimaa 79–88 (40-48).

Bisons voitti espoolaisen Hongan keskiviikon Korisliiga-kierroksella. Kaikki neljä kohtaamista nimiinsä vienyt Bisons kuittasi sarjapisteet tällä kertaa yhdeksän pisteen erolla.
Ottelun lähtökohdat eivät olleet kaikkein helpoimmat. Biisonien loukkaantumissuma on osunut yhteen ottelumäärällisesti seinähullun maaliskuun kanssa. Joukkue ei ole juuri ehtinyt harjoittelemaan, mutta kun se kerrankin ennätti, ei lopputulos ollut hyvä.
– Tiistaina oli ensimmäinen kunnon harjoitus kuuteen viikkoon, tuloksena kaksi vääntynyttä nilkkaa, päävalmentaja Greg Gibson huokasi.
Poissaoloista huolimatta peli eteni alusta pitäen loimaalaisten komennossa. Heti ensimmäisellä neljänneksellä ilmiömäisen tarkasti heittänyt Bisons kasvatti johtonsa yli kymmenen pisteen. Ero pysyi samoilla suuruuslukemilla pitkään. Ottelu ratkesi viimeistään neljännen erän alussa, kun Biisonien 9–0-jakso venytti vierasjohdon yli 20 pisteen. Honka pystyi kaunistelemaan eroa, mutta uhkaa siitä ei enää ollut.
Koko loimaalaisryhmä pelasi hyvin yhteen ja nukahdukset jäivät minimiin. Suurimman pistesaaliin keräsi Martin Zeno (23/5/4/1r), jonka heittotyöskentely muistutti jo parin kauden takaista. Syntymäpäiviään viettänyt Tuukka Kotti (10/9/3/1r) jäi vain levypallon päähän tupla-tuplasta. Isäntien tehokkain oli Ronnie Clark (17/6/1/1r).
Kiitosta kuuluu antaa, kun siihen on aihetta. Peli pysyi hyvin tuomarikolmikon hanskassa.
Jotain hyvääkin kuuluu Biisonien sairastuvalle. Erkka Lahti on harjoitellut joukkueen kanssa jo pariin otteeseen, joten hänet nostettiin mukaan kokoonpanoon Espooseen. Onneksi Lahti ei vielä joutunut tositoimiin parin harjoituksen kokemuksella.

Jesse Kojo