Ypäjän kirkkoherran vaali huipentumassa

0

YPÄJÄ Vaalisaarnat on pidetty, vaalipaneelikin käyty, ennakkoäänestys on meneillään – käsillä ovat enää huipennuksen hetket valittaessa uutta kirkkoherraa Ypäjän seurakuntaan. Ensi sunnuntaina ratkeaa, onko virkaan siunattavan nimi Vesa Parikka vaiko Juha Lankinen. Tuomiokapituli on asettanut Parikan ensimmäiselle ja Lankisen toiselle vaalisijalle.
Kirkkoherra on seurakunnallisessa elämässä keskeinen vaikuttaja. Kuten Ypäjän vt. kirkkoherrana toimiva Juhani Routasalo osuvasti luonnehtii, ”kirkkoherra voi myönteisesti vaikuttaa siihen, minkä näköinen seurakunta on.”
Valinnan tekeminen kahden hyvän ehdokkaan välillä ei ehkä ole helppoa, mutta vertailuun on seurakuntalaisilla ollut mahdollisuutensa. Nyt viimeistään on valinnan tekemisen aika.

Ennakkoäänestys jatkuu 18., 19. ja 20.3. kirkkoherranvirastossa klo 9–18.
Vaali 22.3. kirkossa klo 11.30–20.

Anu Salo

Ehdokkaiden esittely on luettavissa torstain 19.3. Loimaan Lehdestä.