Bisons ensimmäiseen playoff-voittoon – katso myös videot

0

KORIPALLO Bisons Loimaa-Kouvot 90–82 (51–48).
Bisons johtaa sarjaa 1–0.

Vaikka Kouvojen pelaajat yrittivät puolustaa vimmatusti, Bisonsin parhaana pelaajana palkittu Antto Nikkarinen teki 15 pistettä ja jakoi viisi syöttöä sekä nappasi neljä levypalloa ja kolme riistoa. Kuva: Eveliina Toivola.
Vaikka Kouvojen pelaajat yrittivät puolustaa vimmatusti, Bisonsin parhaana pelaajana palkittu Antto Nikkarinen teki 15 pistettä ja jakoi viisi syöttöä sekä nappasi neljä levypalloa, kolme riistoa ja yhden torjunnan. Kuva: Eveliina Toivola.

Bisons Loimaa aloitti puolivälieräsarjan vahvasti kotivoitolla. Kouvot kaatui lauantaina kahdeksalla pisteellä.
Kouvot oli kolmen pisteen päässä vielä minuutti ennen päätöstä. Tuukka Kotti (18/3/4/6r/1t) pääsi kuitenkin vapariviivalle ja upotti ensimmäisen heittonsa. Toinen kolisi ohi, mutta silloin astui esiin ottelun ratkaisija. Martin Zeno (15/4/4/1r) kävi noukkimassa levypallon ja vei sen kaarelle. Zeno pläräsi hetken ja upotti layupin säkkiin. Ero kasvoi kuuteen. Kouvojen viimeinen vastaisku kilpistyi kauden parhaan pelinsä mitelleen Antto Nikkarisen (15/4/5/3r/1t) riistoon. Ilari Seppälä (7/6/7) joutui rikkomaan ja Nikkarinen viimeisteli loppulukemat vapaaheittoviivalta.
– Bisons pelasi aika hyvän matsin tänään. Biisonien konemainen varmuus lopussa käänsi pelin, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi.

PUDOTUSPELIT selvästi sytyttivät joukkueet. Nopeasta vauhdista huolimatta keskittymisen taso säilyi korkeana. Varsinkin kotijoukkue oli alusta lähtien terävänä puolustuspäässä. Biisonien puolustus kävi kiinni ylhäältä ja kärkkyi Kouvojen syöttölinjoilla. Kotti pääsi peräti kuusi kertaa katkoon. Lepopäivä Lapuaa vastaan oli selvästi oikea valinta Kotille, Zenolle ja Anthony Hilliardille (13/4/1). Riistoja kirjattiin Biisoneille peräti 13 kappaletta. Kouvot menetti pallon puolustuksen paineessa 18 kertaa.
– Aloitimme peli todella hyvin ja ehkä yllätimme Kouvot puolustuksellamme, Ian Hummer (17/7/1/3r/2t) arveli.
Oman mausteensa pudotuspelitunnelmaan toivat kummankin joukkueen kannattajaryhmät. Meteliä riitti hallissa kiitettävästi, vaikka enemmänkin väkeä olisi mahtunut. Ensimmäistä osaottelua oli seuraamassa 712 henkeä.
Bisons johtaa siis puolivälieräsarjaa 1-0. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa, joten kävi miten kävi, keskiviikkona pelataan Loimaalla. Tällä hetkellä mennään tutuissa uomissa. Joukkueet ovat kohdanneet viisi kertaa kauden aikana ja ensimmäinen vierasvoitto antaa edelleen odottaa itseään. Seuraava ottelu pelataan Kouvolassa maanantaina, jolloin Bisonsilla on mahdollisuus napata kauden ensimmäiset pisteet Kouvolasta ja panna kymenlaaksolaisten selät seinää vasten.
Jotta voitto Kouvolasta irtoaa, pitää Biisonien saada kouvolalaisten kaukoheittopeli kuriin. Kouvojen hyökkäys eli maanantaina täysin kolmosista, jotka upposivatkin vakuuttavalla tarkkuudella (48%).
– Kummallakin joukkueella on vielä paljon tehtävää ja peli on vielä kaukana valmiista, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson tokaisi.

Jesse Kojo

Bisons vs. Kouvot, pelin loppu:

Bisons vs. Kouvot, yksi ratkaisuhetkistä: Martin Zenon hyökkäyslevypallo ja kori ottelun viimeisellä minuutilla:

Bisons vs. Kouvot, Martin Zeno vie Bisonsin kolmosella 35-24-johtoon:

Bisons vs. Kouvot, Antto Nikkarinen vie Bisonsin kolmosella 21-9-johtoon: