Eero Retulainen työnsi ennätyksensä EM-nostoissa

0

PAINONNOSTO Oripääläinen Eero Retulainen työnsi ennätyksensä 191 kg EM-nostoissa. Lisäksi hän sivusi yhteistulosennätystään 336 kg.
Painonnoston EM-kilpailuissa Tbilisissä Georgiassa nostettiin miesten 94 kg:n sarja viime perjantaina.
Retulainen avasi tempausnostot epäonnistuneella 145 kilolla. Noston loppuvaiheen ns. 2-veto jäi puuttumaan ja tanko jäi eteen. Toinen nosto samasta painomäärästä onnistui hienosti. Viimeiseen tempaukseen korotettiin painomäärä 150 kiloon. Kovan kilpailun tiimellyksessä Retulainen epäonnistui hiuksenhienosti ja jäi omasta tempausennätyksestä 5 kiloa. Sijoitus tempauksessa oli 16.

TYÖNTÖNOSTOT Retulainen aloitti varovaisesti 180 kg:sta. Raudat nousivat kevyesti rinnalle ja saman tien ylös.
Retulaisella oli kasassa yhteistulos 325 kg. Toiseen työntöön lastattiin 186 kg. Retulaisella ei ollut muuta mahdollisuutta kuin nostaa raudat suorille käsille. Kolmanteen työntöön kuormattiin oma ennätys191 kg. Retulainen työnsi painot puhtaasti suorille käsille ja yhteistulosta kertyi 336 kg. Viime vuoden EM-yhteistulokseen tuli parannusta 8 kiloa. Työnnössä ja yhteistuloksessa Retulainen saavutti komean 11. sijan.

Arto Savonen