Ensimmäinen välierä Biisoneille – katso myös videot

0
Pallo Bisonsin Anthony Hilliardilla. Kotkan Aleksi Akpaso empii seuraavaa siirtoaan. Kuva: Eveliina Toivola
Pallo Bisonsin Anthony Hilliardilla. Kotkan Aleksi Akpaso empii seuraavaa siirtoaan. Kuva: Eveliina Toivola

KORIPALLO Bisons Loimaa–KTP-Basket 87–78 (46–30). Bisons johtaa voitoin 1–0.
Bisons Loimaa onnistui pitämään kotietunsa Korisliigan välierissä, kun se voitti KTP-Basketin ensimmäisessä välieräkohtaamisessa. Runkosarjavoittaja kaatui loimaalaismyllytyksessä yhdeksällä pisteellä.

OTTELUN ensimmäinen puolisko meni Biisonien täydellisessä hallinnassa. Pudotuspelikevääseen kuin uudestisyntynyt Tuukka Kotti (21/10/2/1r) pussitti palloa hurmiossa eikä Kotkan puolustus pystynyt lainkaan saamaan häntä aisoihin. Kotin ja Travis Nelsonin (20/12/2/5t) johdattamana kotijohto kasvoi jo 16 pisteeseen ennen puoliaikataukoa.

KUOLEMANJAKSO oli koitua Biisonien kohtaloksi. Kotka vaihtoi puolustuksensa paikkaan ja onnistui kuromaan 20 pisteen eron jo kahdeksaan. Bisons selvisi kuitenkin järkytyksestä Anthony Hilliardin (11/1/4/1r) ja Martin Zenon (19/4/5/1t) kovilla kolmosilla viimeisen neljännen jakson alussa. Ero venyi jälleen toiselle kymmenelle.
Kotka kärkkyi vielä viiden pisteen päässä, kun peliaikaa oli muutama minuutti jäljellä. Zenon takuuvarma vaparityöskentely kasvatti Biisonijohdon 11 pinnaan, kun peliä oli enää hieman yli minuutti pelaamatta. KTP:n räpiköinti riitti enää vain kaunistelemaan lukemia hieman ja ensimmäinen välierävoitto kirjattiin Biisoneille.

Mitähän se Roope Ahonen nyt meinaa, loimaalaisyleisö näyttäisi miettivän. KTP:n Brandon Jefferson törkkii mukana tilanteessa. Kuva: Eveliina Toivola
Mitähän se Roope Ahonen nyt meinaa, loimaalaisyleisö näyttäisi miettivän. KTP:n Brandon Jefferson törkkii mukana tilanteessa. Kuva: Eveliina Toivola

PÄHKINÄNKUORI: Bisons oli valmiimpana välierän kovuuteen. Kansainvälisillä kentillä kovettunut Bisons oli alusta lähtien Kotkaa edellä. Tämän myönsi myös kotkalaisten päävalmentaja Anton Mirolybov.
– Me pelattiin edelleen Seagulls-sarjan tempolla. Mun homma on varmistaa, että joukkue on valmiina sunnuntaina.

SANKAREIKSI nousivat Kotti ja Nelson. Nelsonin kykyä pelata ketteryyttä vaativassa Korisliigassa on epäilty, mutta keskiviikkona mies pani epäilijöille luun kurkkuun. Onnistumiset kummassakin kenttäpäädyssä toivat päävalmentajan kehut.
Travis on todellinen ammattilainen. Hän on aina valmiina, kun häntä tarvitsemme, Greg Gibson iloitsi.
Antto Nikkarisen (6/2/2) ja Roope Ahosen (8/1/2/1r) pelikunto oli pitkään arvoitus. Onneksi kuitenkin kumpikin pystyi auttamaan joukkuettaan hädän hetkellä. Miehet suoriutuivat puolikuntoisinakin loistavasti. Ian Hummer ei pelannut, mutta hänelläkään ei kuuleman mukaan ole mitään vakavampaa vaivaa.

NIMIVAHVA tuomarikolmikko Muurinen–Saros–Selkee piti ottelun pääosin hyvin hallussaan. Lapsuksiakin tuomioihin mahtui johtuen pelin kovasta intensiteetistä. Tärkeintä kuitenkin oli, että pelaajat ratkaisivat ottelun lopputuloksen.

TOINEN OSAOTTELU pelataan Kotkassa jo sunnuntaina. Mikäli Bisons pelaa samanlaisella kypsyydellä ja viimeistelytarkkuudella kuin keskiviikkona, on hyvinkin mahdollista, että vaikea vierasvoitto irtoaa. Jos Bisons onnistuu kaappaamaan himoitun vierasvoiton, on finaalipaikka katkolla jo ensi tiistaisessa kolmannessa kohtaamisessa Loimaan liikuntahallissa.

Jesse Kojo

 

Martin Zeno teki 19 pistettä, hän vei Bisonsin 33-22-johtoon kaukaa lähteneellä huikealla kolmosella:

Pelin lopputunnelmat: