Hurrikaani ahdisti Valepan nurkkaan, 1258 silmäparia katsomossa! Katso video ottelupallosta ja sen jälkeisestä riemusta!

0
Jesse Mäntylän raivoisa syöksy pelastamaan palloa kertoo ottelun intensiteetistä. Kuva: Juuso Riponiemi
Jesse Mäntylän raivoisa riento pallon perään kertoo ottelun intensiteetistä. Kuva: Juuso Riponiemi

Lentopallo
Valtteri Arra

Hurrikaani–Valepa 3–0 (25–19, 25–19, 26–24). Hurrikaani johtaa ottelusarjaa 3–1.

Hurrikaani teki neljännessä välieräottelussa Vammalan Lentopalloa vastaan 1258 katsojan edessä melkoisen pommin. Se taisteli raivoisasti, torjuntapeli oli tiivistä, ja kruunuksi Vladimir Cedic (21 pist.) nakutti tärkeitä pisteitä Hurrikaanille.
Valepa ei päässyt kolmannen erän loppua lukuun ottamatta oikein mukaan Hurrikaani- junaan. Vieraat jäivät asemalle ihmettelemään, kun valmentaja Ville Kakko ohjasi omaa joukkuettaan tavarajunan lailla kohti voittoa. Cedic oli jälleen kerran joukkueen yksittäinen ratkaisija, mutta nyt koko joukkue oli valmiina ottamaan kolmannen voiton.
Tuomas Koppanen oli verkolla Matti Oivasen ohella iso muuri Valepan hyökkääjille. Kaksikko napsi yhteensä seitsemän torjuntapistettä. Oivasen iltaan kuuluivat ”pakolliset” ässäsyötöt. Tällä kertaa niitä tuli kolme. Silti voitto oli nimenomaan koko joukkueen raivoisan taistelun voitto. Täysi tupa sai todistaa, miten altavastaaja on nousemassa suursuosikkia vastaan ennakkosuosikiksi.

Vladimir Cedic oli taas aivan tulessa. Kuva: Juuso Riponiemi
Vladimir Cedic oli taas aivan tulessa. Kuva: Juuso Riponiemi

OTTELU KULKI kaikki kolme erää kotijoukkueen hallinnassa, Valepa oli hiukan tahdoton. Se ei päässyt mukaan taisteluun kuin kolmannen erän lopussa, mutta siinäkin kotijoukkue osoitti vahvaa itseluottamusta. Pelätty Olli Kunnarikin pysyi aisoissa. Kunnari kirjautti 12 pistettä, mutta ei muuten erottunut vierasjoukkueen massasta. Keskipelaajat Eduard Venski – Matt Pollock olivat jälleen kerran vierasjoukkueen tehokkaimmat.
– Tarkoitus oli palata viime ottelun tappion jälkeen omalle tasolle, ja siinä onnistuttiin. Jokainen pelaaja noudatti tarkkaan ennakkoon laadittua taktiikkaa, ja Cedic oli taas aivan uskomaton, kiitteli Kakko.

Kakko ja joukkue on nyt erikoisessa tilanteessa. Se pääsee pitkäperjantaina Sastamalassa yrittämään ottelusarjan katkaisemista. Kaikki mahdollisuudet siihen ovat nyt olemassa. Valepa joutuu pelaamaan selkä seinää vasten.
– Meillä on nyt paineet. Pakko voittaa jo heti huomenna, joukkueen kapteeni Antti Esko myönsi.
Mahdollinen voitto ei Hurrikaanille tule helpolla, sillä perjantain kotijoukkue on täynnä kokemusta ja voittamiseen tottunutta kulttuuria. Se on kuitenkin jo nyt selvä asia, että Kakko on virittänyt joukkueensa loistavaan kevätvireeseen. Joukkueen pelaaminen on kollektiivista, ja Cedic ja Oivanen tuovat siihen ekstratulivoimaa. Maajoukkueeseen valitun Jesse Mäntylän vire on ollut nousujohteinen koko kevään ja nyt Mäntylä on ollut parempi kuin virkaveli Jarmo Korhonen.

Hurrikaanifanit saivat juuri sen, mitä olivat tulleet katsomaankin. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanifanit saivat juuri sen, mitä oliva tulleet katsomaankin. Kuva: Juuso Riponiemi