Hurrikaani venyi jättiyllätykseen, lentopalloileva Saviseutu sekosi – katso myös video pelin riemukkaista loppuhetkistä

0
Valmentaja Ville Kakon saaga Hurrikaanin kanssa päättyy tähän kauteen. Mikä olisikaan sen parempi läksiäislahja kuin Suomen Mestaruus. Kuva: Juuso Riponiemi

Lentopallo
Valtteri Arra

Hurrikaani–Valepa 3–0 (25–23, 25–22, 25–16). Hurrikaani kohtaa finaalissa Kokkolan Tiikerit.

Lähes kaikki lentopalloasiantuntijat povasivat, että hallitseva Suomen Mestari kävelee vaivatta Hurrikaanin yli välierissä. Toisin kuitenkin kävi.
Lentopalloileva Saviseutu sekosi 6.4. Lähes 1 300 katsojaa sai nähdä kuudennessa välieräottelussa, miten valmentaja Ville Kakko oli virittänyt musta-keltaisen joukkueen täyteen itseluottamusta.
Heti avauserästä kävi selville, että kotijoukkue haluaa täpötäyden kotiyleisön edessä tehdä mahdottomasta mahdollisen: voittaa Valepan neljännen kerran ja varmistaa neljäntenä vuotena peräkkäin SM-mitalin. Hurrikaani oli yhtenäinen, ja sen yksilöt pelasivat joukkueelle.
Vastustaja nojasi liikaa Olli Kunnarin (16 p. +10) suorituksiin.

HURRIKAANISSA onnistujia oli koko aloitusseitsikko. Matti Oivanen on tällä toisella Hurrikaani-kaudellaan ollut huomattavasti parempi kuin pari kautta sitten. Jälleen Oivanen otti kovia torjuntapisteitä varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä, joissa kuljettiin kohti erän loppua tasatahtia.
– Olli jäi Valepassa liikaa yksin. Muista ei ollut haastamaan meitä. Me puolestaan saimme tästä käsittämättömästä kotiyleisöstä lisää energiaa. Olimme myös valmiimpia pelaamaan. Kyllähän tällaisessa ottelutapahtumassa syttyy unisempikin kaveri taisteluun, Oivanen kiitteli kauden ennätysyleisöä.
Hänen roolinsa jäi syöttöruudussa nyt vaatimattomaksi, mutta Hurrikaani voitti nimenomaan koko arsenaalin onnistuessa tasaisesti.
Ensimmäistä kertaa myös Vladimir Cedic (11 p.+1) jäi ottelusarjassa alle 20 pisteen. Tämäkään ei haitannut, koska Kalle Määttä pääsi hyvän vastaanoton jälkeen ruokkimaan laitureitaan monipuolisesti.

Ottelusarjan parhaan pelinsä pelasi tärkeään paikkaan Aivars Petrusevics (11 p. +4), jonka hihapeli kesti Valepan pommituksen. Nyt nähtiin jo sitä tuttua ja armotonta latvialaisen tulivoimaa ja itseluottamusta, joka on viime aikoina ollut koetuksella. Kuva: Juuso Riponiemi
Ottelusarjan parhaan pelinsä pelasi tärkeään paikkaan Aivars Petrusevics (11 p. +4), jonka hihapeli kesti Valepan pommituksen. Nyt nähtiin jo sitä tuttua ja armotonta latvialaisen tulivoimaa ja itseluottamusta, joka on viime aikoina ollut koetuksella. Kuva: Juuso Riponiemi

– Meillä oli varsinkin kahdessa ensimmäisessä ottelussa mahdollisuus voittaa. Me emme tilanteita käyttäneet hyödyksi vaan Hurrikaani hoiti ne. Siinä oli osittain ottelusarjan ratkaisu. Hurrikaani pelasi tasaisemmin ja tehokkaammin, meillä ote heitteli otteluiden välillä. Kaksi viimeistä peliä hävisimme Loimaalla 3–0, joten kotijoukkue ansaitsi finaalipaikan, pettynyt Valepan valmentaja Ugis Krastins totesi.

HURRIKAANIN tämän kauden joukkue on osoittanut venymiskykyä. Se oli jo puolivälierissä Sampolle otteluin 2–1 häviöllä, mutta ottelusarjan tasoittavan voiton jälkeen peli on mennyt harppauksin eteenpäin. Nyt joukkue pelaa tasolla, jossa sen itseluottamus on todella vahva ja pelihuumori näkyy kilometrien päähän.
Kun joukkueen ykköstykit Oivanen ja Cedic ovat fyysisesti huippukunnossa, ja nuoret ja uudet hurrikaanit Eemeli Kouki ja Tuomas Koppanen ovat osoittaneet kylmähermoisuutta ja kapasiteettia ratkaista palloja, on Kakolla aikaisempia vuosia enemmän ratkaisuvoimaa.
Yhtään ei voi väheksyä Jankon Tapio Toiviaisen ja Kasimir Vuorisen roolia. Nuoret ovat onnistuneet vakuuttamaan vaativan päävalmentajan kyvyillään.

MESTARUUSTAISTO alkaa ensi lauantaina Kokkolassa, jossa paikallinen Tiikerit on saanut jo viikon päivän odotella vastustajaa. Nyt se saa vastaansa Hurrikaanin, joka on vaarallisempi kuin koskaan ennen.

Hurrikaani menee finaaliin, välierän loppu ja Hurrikaanin joukkueen ja fanien riemua:

 

 

Lue lisää 9.4.2015 lehdestä