Kotka kaappasi voiton kahdella pisteellä – lokkiparvi saapuu Saviseudulle perjantaina

0
Kotkan Joonas Lehtorannasta tuli toimeton, kun hän joutui Bisonsin Anthony Hilliardin ja Travis Nelsonin väliin. Kuva: Eveliina Toivola
Kotkan Joonas Lehtorannasta tuli toimeton, kun hän joutui Bisonsin Anthony Hilliardin ja Travis Nelsonin väliin. Kuva: Eveliina Toivola

Koripallo
Jesse Kojo

Bisons Loimaa–KTP-Basket 65–67 (35–29).
Bisons kärsi kirvelevän tappion keskiviikkona, kun sarjaa johtava KTP-Basket kaappasi vierasvoiton Biisonien kotikonnuilta. Kiihkeä taistelu päättyi vain kahden pisteen erolla.
Bisons hallitsi pelitilanteita käytännössä 37 ensimmäisen minuutin ajan. Vaikka vierasjoukkue hätyytteli jatkuvasti parin pisteen päässä, oli Bisons koko ajan tilanteen herra.
KTP tuli taistelemaan voitosta vasta viimeisen kolmen minuutin aikana. Tällä kaudella useita pelejä Kotkalle kääntänyt Brandon Jefferson (13/2/2/3r) oli jälleen hereillä ratkaisun hetkillä. Hän vei kolmosellaan vieraat kahden pisteen johtoon, kun peliaikaa oli enää kaksi ja puoli minuuttia.
Bisons tasoitti vielä Travis Nelsonin (19/8/1/3t) korilla, mutta Kenneth Simms (14/13/2/3t) nosti vieraat jälleen johtoon, kun pelaamatta oli enää hieman yli puoli minuuttia. Kummallekin joukkueelle tarjottiin vielä tekopaikkoja, mutta pallo ei enää löytänyt pussiin. Martin Zenon (12/6/2/1t) viimeinen yritys pyörähti renkaan ulkopuolelle, samoin kävi myös Tuukka Kotin (10/7/4/1t) tippaukselle jälkitilanteessa. Näin ollen kaksi sarjapistettä pakeni Kymenlaaksoon.
– Haluan tappiosta huolimatta jopa onnitella (Bisosin valmentajaa) Gregiä. Ruuhkasta huolimatta he tulivat huikealla intensiteetillä, Kotkan päävalmentaja Anton Mirolybov kehui.
Edellä mainittujen lisäksi Bisonsin parhaana palkittu Anthony Hilliard (19/9/8) ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Jefferson pokkasi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon.

YLEISÖÄ saapui liikuntahalliin lähes 900 henkeä. Kotka-ottelut ovat aina sytyttäneet loimaalaiset, ja kannustus lähenteli jälleen playoff-tasoa. Henki heijastui myös kentälle.
– Olen erittäin ylpeä, että peli-ilmeemme oli aika erinäköinen kuin Lahdessa. Hyvä valmistava ottelu playoffeja ajatellen. On tärkeää, että saadaan rytmi päälle, Tuukka Kotti mietiskeli.
– Meillä oli yksi ylimääräinen lepopäivä, joka näkyi intensiteetissä, Greg Gibson kertoi.

KTP vankisti voitolla sijoitustaan sarjan kärjessä. Bisons sen sijaan putosi Katajan taakse neljänneksi. Biisoneilla on enää kolme runkosarjapeliä aikaa varmistaa paikkansa sarjan neljän parhaan joukossa. Neljäs sija varmistaisi kotiedun puolivälieriin. Kouvot kärkkyy vain kahden pisteen päässä loimaalaisista.
Gibson vihjaili, että Biisonien loukkaantumissuma alkaisi viimein näyttää taittumisen merkkejä. Hyvällä tuurilla Johnson pelaa jo sunnuntaina Krasnodarissa. Hummer nähtäneen myös pian tositoimissa. Ville Mäkäläisen toipumisesta ei sen sijaan ole vielä luotettavaa ennustetta.

PERJANTAINA Loimaalle saapuva kauden väriläiskä Seagulls on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, mutta vielä on epäselvää, miltä sijoitukselta se menee playoffeihin. Lokkien sijoitus on jossain sarjakuutosen ja kahdeksannen välimaastossa. Biisonienkaan sija ei ole kiveen hakattu, joten pisteet maistuvat myös kotijoukkueelle.
Runkosarjaottelut loimaalaisten ja helsinkiläisten välillä ovat olleet merkillisen epätasaisia tällä kaudella. Kumpienkin kotiottelut ovat päättyneet suurilukuisiin voittoihin. Sarjanousija Seagulls johtaa keskinäisiä kamppailuja 2–1, joten kaksinkertaisella mestarilla on edessään näytön paikka. Kotiyleisöllä on ollut suuri vaikutus joukkueiden esiintymisiin. Jälleen tarvitaan koko kylän apua, etteivät Helsingin lokit pääse röyhistelemään kukkoina tunkiolla.

Bisons Loimaa–Seagulls Helsinki Loimaan liikuntahallissa pe 3.4. klo 18.30.