llvessalo vei lukion varjovaalit

0

LOIMAAN lukion varjovaaleissa Saara Ilvessalo (vihr.), Annika Saarikko (kesk.) ja Tarja Mäki-Punto-Ristanen (kok.) saivat suurimmat henkilökohtaiset äänisaaliit.
Äänestysprosentti lukion oppilaskunnan hallituksen järjestämissä vaaleissa oli 48. Lukiossa äänestivät ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat.
Jos lukion oppilaat olisivat valinneet Varsinais-Suomen kansanedustajat, läpi olisi mennyt viisi edustajaa vihreiltä ja keskustalta, kokoomukselta kolme, vasemmistoliitolta kaksi ja perussuomalaisilta ja piraattipuolueelta molemmilta yksi.
Vertauslukujen perusteella eduskuntaan olisivat tulleet valituiksi Ilvessalon, Saarikon ja Mäki-Punto-Ristasen lisäksi Konsta Weber (vihr.), Olavi Ala-Nissilä (kesk.), Annika Lapintie (vas.), Annika Viitanen (kok.), Ville Niinistö (vihr.), Esko Kiviranta (kesk.), Kike Elomaa (ps.), Pertti Hemmilä (kok.), Jetro Vesti (pir.), Merja Hermonen (vihr.), Kalevi Kallonen (kesk.), Tuukka Pääkkönen (vas.), Anne Bland (vihr.) ja Tanja Raisto-Elo (kesk.).