Loimaalaisveteraanit saivat mitaleja

0
Veteraanipäivän juhlaa vietettiin Heimolinnassa. Kuva: Marianne Rovio
Veteraanipäivän juhlaa vietettiin Heimolinnassa. Kuva: Marianne Rovio

LOIMAA Peräti 31 Loimaan Seudun Sotaveteraanien jäsentä on saanut Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitalin. Ne luovutettiin saajilleen maanantaina illalla järjestetyssä kansallisen veteraanipäivän juhlassa Heimolinnasa.
Mitaleja myönnettiin tänä veteraanipäivänä poikkeuksellisen paljon, koska tasavallan presidentti hyväksyi ritarikuntien kanslian esityksen, jonka mukaan kaikille myöntökriteerit täyttäville veteraaneille myönnettäisiin hakemuksesta kyseinen mitali vuosina 2015–2017.
Presidentti haluaa näin kunnioittaa sotiemme veteraaneja ja varmistaa, että vielä elossa olevat, Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleet kunniakansalaiset voisivat saada valtiollisen kunniamerkin kiitokseksi uhrautumisestaan isänmaan hyväksi.
 

Lue lisää 30.4.2015 lehdestä