Olavi Ala-Nissilä nappasi Opintien äänikuninkuuden

0

LOIMAA Olavi Ala-Nissilä (kesk.) sai eniten ääniä Opintien koulussa pidetyissä nuorisovaaleissa. Toiseksi tuli Lola Wallinkoski (kok.) ja kolmanneksi Allahmoradi Mohammadamin (vas.). Ala-Nissilän äänimäärä oli 38, Wallinkosken 20 ja Mohammadaminin 17.
Äänestysprosentti oli 83,6, ja ääniä sai kaikkiaan 49 ehdokasta.
Puolueiden kolme kärjessä olivat keskusta (32,9 prosenttia äänistä), kokoomus (27,8) ja vasemmistoliitto (18,4).
Vertauslukujen perusteella eduskuntaan olisivat tulleet valituksi Olavi Ala-Nissilä, Lola Wallinkoski, Allahmoradi Mohammadamin, Kenneth Sundberg (kesk.), Tarja Mäki-Punto-Ristanen (kok.)
Annika Saarikko (kesk.), Pertti Hemmilä (kok.), Eveliina Tyyskänen (vas.), Kalevi Kallonen (kesk.), Sanna Vauranoja (kok.), Jukka Rantala (kesk.), Li Andersson (vas.), Ossi Nikula (kok.), Viktoria Kulmala (kesk.), Saara-Sofia (Sirén kok.), Pekka Myllymäki (kesk.), Teemu Luoma-aho (vas.).