Omakotitalo paloi Alastarolla

0

LOIMAA/ALASTARO Hirsinen omakotitalo paloi tänään Alastaron Ketolantiellä. Päivystävän palomestarin Matti Schwartzin mukaan henkilövahingoilta todennäköisesti vältyttiin, mutta rakennus tuhoutui pahoin.
Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai palopaikalle hälytyksen tänä aamuna hieman kello 8:n jälkeen. Tulessa oli hirsinen asuinrakennus, joka kooltaan oli viisi metriä kertaa 13 metriä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennuksen katto oli jo romahtanut toisesta päästä. Lähin ulkorakennus oli kuuden metrin päässä ja naapuritalo 40 metrin päässä, mutta pelastuslaitos sai rajattua palon palavaan rakennukseen niin, etteivät liekit päässeet leviämään.
– Alkuvaiheessa emme tienneet onko rakennuksessa joku sisällä. Myöhemmin selvisi, että talon asukas ei ollut kotona, ja hänen mukaansa rakennuksessa ei ollut ketään sisällä, ja asia varmistuu raivaustöissä. Raivaustyöt jatkuvat iltaan asti, Schwartz sanoo.
Paloa oli sammuttamassa yksiköitä Loimaalta, Alastarolta, Oripäästä ja Vampulasta.
Poliisi tutkii palon syttymissyytä.