Runkosarja päättyi keskiviikkona – pudotuspelit alkavat lauantaina

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–Kobrat 60–81 (26–50).

Korisliigan runkosarja päättyi keskiviikkona. Lapualaiset lähtivät kesälomille 21 pisteen voitolla Bisonsista.
Viimeinen runkosarjaottelu oli panokseton. Bisons oli jo varmistanut kotiedun lauantaina alkaviin puolivälieriin eikä sen sijoitus voinut pelaamalla enää muuttua. Joukkueen avainpelaajat Anthony Hilliardista Tuukka Kottiin olivat sivussa nauttimassa ylimääräisestä lepopäivästä. Vaihtopelaajat saivat kantaa vastuuta. Lapua hyödynsi tilanteen ja otti pelin haltuunsa heti alusta lähtien. Puoliajalla ero oli venynyt jo 24 pisteeseen eikä Bisons enää kilvoitellut voitosta.
– Ehkä asennoituminen oli vähän huonoa, mutta Kobrille pitää nostaa hattua, Bisonsin parhaana palkittu Ilpo Pehkonen (7/2s/2r/2t) totesi.
Runkosarja päättyi Biisonien osalta neljänteen sijaan. Näin ollen puolivälierissä vastaan asettuu sarjaviitonen Kouvot. Pelit alkavat kotiedulla Loimaan liikuntahallissa lauantaina.
Kouvojen ja Biisonien välisestä puolivälieräsarjasta on odotettavissa erityisen tasaista viime kauden tapaan. Joukkueet saalistivat lopulta yhtä monta voittoa runkosarjassa ja keskinäiset kohtaamisetkin päättyivät tasan 2–2. Ero tehtiin keskinäisten pelien korierolla, joka oli Biisonien eduksi kolmen pisteen verran. Kumpikaan ei pystynyt voittamaan vieraskentällä, joten onkin mahdollista, että joukkue, joka ensimmäisen kerran hakee vierasvoiton, vie koko sarjan.

PUDOTUSPELIVASTUKSET olivat melkoisen pähkäilyn ja pyörittelyn tulos. KTP peluutti runkosarjassa Jukka Matista useassa ottelussa ilman lisenssiä, josta rangaistuksena olisi otteluiden pisteiden menettäminen. Sääntö- ja kurinpitoyksikkö päätyi rankaisemaan Kotkaa puolivillaisella kompromissilla, koska katsoi rangaistuksen olevan suhteeton saavutettuun etuun nähden. Kotka saisi pitää pisteensä, mutta menettäisi kotiedun puolivälieriin ja välieriin. Kataja valitti päätöksestä, sillä se itse joutui kärsimään pistemenetykset viisi vuotta sitten vastaavassa tilanteessa. Koripalloliiton liittohallitus teki päätöksen asiaa koskien torstaina ja Katajan valitus hylättiin.
Kotkan lievennetyn rangaistuksen säilyminen ennallaan voi koitua Biisonien eduksi. Jos KTP voittaa Seagullsin ja Bisons hoitaa Kouvot, kohtaavat joukkueet välierissä. Kotietu runkosarjavoittajaa vastaan olisi äärimmäisen iso asia, eikä vähiten tukijoukkojen vuoksi.
– Haluan kiittää fanejamme. Toivottavasti ymmärrätte, kuinka tärkeitä seuraavat ottelut ovat ja kuinka paljon tarvitsemme teitä, kuudetta pelaajaamme. Olette Suomen paras yleisö, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kiitteli.

Korisliigan puolivälierien ensimmäinen osaottelu: Bisons Loimaa–Kouvot Loimaan liikuntahallissa la 18.4. klo 17.

Jesse Kojo