Seagulls kaatui, mutta Lokomotiv vyörytti Bisonsin

0

Koripallo
Jesse Kojo
Bisons Loimaa–Seagulls Helsinki 85–70 (41–34).
Bisonsin ja Seagullsin kohtaamiset ovat tällä kaudella olleet kotivoittojen juhlaa. Kumpikin joukkue on napannut isännöimistään peleistä suurilukuiset voitot. Myös perjantainen neljäs runkosarjakohtaaminen eteni tutuissa uomissa. Seagulls pysyi Biisonien matkassa käytännössä vain ensimmäisen neljänneksen ajan.
Ilpo Pehkosen (6/1/1r) onnistunut kolmonen erän lopussa kasvatti isäntien johdon neljään. Toisella neljänneksellä Bisons karkasi hyvän hyökkäyspelinsä siivittämänä jo kymmenen pisteen etumatkalle. Tällä kertaa neljänneksen viimeisteli Antto Nikkarinen (12/3/4/1r) näyttävällä kolmosellaan.
Melsahn Basaben (23/9/2t) ja Deremy Geigerin (10/3/4) panos ei riittänyt vaan toisella puoliskolla Bisons pakeni jo parinkymmenen pisteen päähän. Peli olikin taputeltu jo käytännössä kolmannen neljänneksen jälkeen. Viimeisessä erässä Seagulls pystyi vain hieman kaunistelemaan loppulukemia.
– Tehtiin liikaa virheitä hyvää joukkuetta vastaan, Seagullsin valmentaja Mikko Larkas harmitteli.
Bisons onnistui erinomaisesti joukkueena. Vain Artur Arhangelski jäi kymmenestä miehestä täysin ilman pisteitä. Pallo liikkui vauhdikkaasti hyökkäyspäässä ja tulosta tuli. Nikkarisen lisäksi kaksinumeroiseen saaliiseen pääsivät Anthony Hilliard (13/7/5/1t), Tuukka Kotti (13/3/2/1r) ja Travis Nelson (19/7/1r/1t). Nelson palkittiin Biisonien ja Basabe Seagullsin parhaana.
– Puolustusta ollaan harjoiteltu 66 peliä, joten olisi aika huolestuttavaa, jos se olisi huonompaa. Hyökkäys verrattuna KTP-peliin oli kuin yö ja päivä. Huonoihin peleihin ollaan yleensä vastattu hyvällä pelillä, Nikkarinen iloitsi.
Bisons nousi ainakin hetkellisesti sarjataulukossa takaisin kolmannelle sijalle.

Lokomotiv-Kuban–Bisons 111–69 (54–33).
Bisons pelasi toiseksi viimeisen VTB-ottelunsa pääsiäissunnuntaina. Etelä-Venäjällä Krasnodarissa pelattu ottelu päättyi isäntäjoukkue Lokomotiv-Kubanin suurilukuiseen voittoon.
Biisoneilla ei ole enää mahdollisuutta yltää VTB:n pudotuspeleihin, ja se näkyi ottelussa. Bisons jätti Tuukka Kotin kokonaan kotiin ja vaihtopelaajat saivat paljon peliaikaa. Isäntäjoukkue sen sijaan vyörytti koko arsenaalillaan ja otti pelin haltuunsa jo varhaisessa vaiheessa.
Biisonien suurimmasta pistesaaliista vastasi Anthony Hilliard (16/4/2/2r). Eniten levypalloja poimi Pierre Jallow (3/9). Aaron Johnson (12/4s/1r) palasi tositoimiin pitkän loukkaantumisjakson jälkeen ja nousi heti joukkueensa korisyöttökuninkaaksi.