Tiikerit karkumatkalla – katso myös videot

0
Ismo Moilanen osoitti, että entiset syöttö- ja hyökkäystaidot ovat tallella. Kuva: Juuso Riponiemi
Ismo Moilanen osoitti, että entiset syöttö- ja hyökkäystaidot ovat tallella. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Tiikerit 2–3 (14–25, 25–16, 18–25, 25–23, 6–15).

Hurrikaani-Loimaan ja Kokkolan Tiikereiden lentopallon Mestaruusliigan finaalisarja jatkui tiistaina Salossa. Hurrikaanin miehistöön oli iskenyt mahatauti toisen finaaliottelun aattona maanantaina. Sairastuneista Eemeli Kouki ja Matti Oivanen pystyivät tiistaina pelaamaan, sen sijaan hakkuri Vladimir Cedic ei ollut toipunut pelikuntoon. Tiikereiden hakkuri Olli-Pekka Ojansivu oli toipunut täyteen pelikuntoon viikonlopun mahataudista. Hurrikaanin sairastuvalla ollutta Cediciä tuurasi ottelussa Hurrikaanin farmijoukkueen Loimaan Jankon hakkuri Ismo Moilanen.
Ottelun kulku oli varsin kaksijakoinen, vuorotellen vieras- ja kotijoukkue hallitsivat peliä. Ainoastaan ottelun neljännessä erässä joukkueet tarjosivat liki 1 500 katsojalle tasaväkistä kamppailua erävoitosta. Hurrikaanin nuoret, yleispelaaja Kasimir Vuorinen ja hakkuri Tapio Toiviainen esittivät paikoin mallikkaita suorituksia. Kokonaisuudessaan kuitenkin vastustaja Tiikerit pystyi pelaamaan laadukkaammin.

Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko tiivisti ottelun kulun hienosti:
– Nuoret taistelivat sen minkä pystyivät, vastustaja oli kuitenkin tänään parempi. Viidennessä erässä hyökkäystehomme laskivat ja siksi hävisimme erän selvästi. Tästä on kuitenkin paljon parempi jatkaa seuraavaan peliin kuin Kokkolan avausottelun jälkeen.
Ottelun viidennessä erässä Tiikereiden kokemus käänsi pelin vierasjoukkueelle. Tiikereiden yleispelaaja Matti Hietanen otti ratkaisijan viittaa itselleen ja oli miltei pitelemätön ratkaisupaikoissa.
Hurrikaanin hakkurina pelannut Tapio Toiviainen pelasi vasta kauden toisen täyden pelinsä ja hänet palkittiin Hurrikaanin parhaana.
– Eilen selvisi, että Cedic on mahataudissa ja käsky kävi kentälle. Hienoahan se oli pelata, sitä varten tässä on harjoiteltu koko kausi. Vastustaja oli tänään meitä kovempi ja varmempi.
Finaalisarjan kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Salohallissa.

Juuso Riponiemi

Ismo Moilanen syöttää ja tekee myös pisteen:

Hurrikaani voittaa toisen erän 25-16:

Hurrikaani voittaa neljännen erän 25-23:

Tiikerit voittaa erin 2-3, pelin loppu: