Valepa oli kotonaan Hurrikaania vahvempi, tuomaritoiminta kuumensi tunteita, taistelu finaalipaikasta jatkuu maanantaina Loimaalla

0
... jumankavite! Nyt on neuvottelun paikka, Ville Kakko tulistui tuomaritoiminnasta. Kuva: Juuso Riponiemi
… jumankavite! Nyt on neuvottelun paikka, Ville Kakko tulistui tuomaritoiminnasta. Kuva: Juuso Riponiemi

Lentopallo
Valtteri Arra

Valepa–Hurrikaani 3–1 (22–25, 25–20, 29–27, 25–23). Hurrikaani johtaa ottelusarjaa 3–2.

Hurrikaanilla oli finaalipaikka ensimmäisen kerran perjantaina katkolla Sastamalassa, mutta kotijoukkue oli päättänyt taistella raivokkaasti. Vaikka jälleen kerran ensimmäinen erä kirjattiin Hurrikaanille, seuraavat kolme erää meni hallitsevan Suomen Mestarille, joka osoitti, että pakkovoittoasetelma sopii joukkueelle.
Otteluun toivat lisämaustetta lukuisat torikokoukset, joissa pääosaan nousi tuomarikaksikko Ahti Huhtaniska – Pasi Hakkarainen. Ottelun kuumasta luonteesta kertoo paljon se, että molemmille joukkueille näytettiin punaista korttia. Valepalta punaisen sai päävalmentaja Ugis Krastins ja Hurrikaanista Vladimir Cedic.
Ainakin Krastinsin varoitus oli ylireagointia tuomareilta, jotka myös osallistuivat suunsoittoon solvaamalla alatyylisesti Kasimir Vuorista.
– Samat tuomarit ovat kuulemma tulossa viihdyttämään yleisöä myös maanantaina, tuhahti Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko.

... ja vielä väitetään, ettei suomalainen mies osaa näyttää tunteitaan - ainakin huippu-urheilijat osaavat. Kuva: Juuso Riponiemi
… ja vielä väitetään, ettei suomalainen mies osaa näyttää tunteitaan – ja pyh! Ainakin huippu-urheilijat osaavat. Kuva: Juuso Riponiemi

NYT ON MIELENKIINTOISTA nähdä, miten Mestaruusliigan erotuomarijaos reagoi tilanteeseen, jossa molemmat joukkueet haukkuivat tuomaritoiminnan roskakoriin. Jos maanantaina kuudes ottelu jatkuu samalla tuomariparilla, syyttävä sormi osoittaa erotuomarijaoksen ja sen ylintä valtaa käyttävän Jarmo Salosen suuntaan.
– Kyllä tulee seuraavasta ottelusta pelaajille vaikea jos mennään samalla tyylillä, kommentoi Krastins.
Nähtiinpä ottelussa myös sellainen harvinaisuus, että Kakon ja Hurrikaanin raju, yli viiden minuutin mittainen purnaus tuomiosta, sai tuomarikaksikon muuttamaan tuomiota. Tämä romutti lopullisesti tuomariparin auktoriteetin pelaajien silmissä.

OTTELUSSA molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet hoidella ottelu suoraan kolmessa erässä. Vuoristoratamainen ottelu sisälsi rajua taistelua jokaisesta pallosta. Suurin ero tuli keskipelissä, jossa Valepa oli nyt huomattavasti tehokkaampi.
37-vuotias Eduard Venski osoitti, että kokemus on kovaa valttia näissä karkeloissa. Venski onnistui kääntämään toisen erän omalla syöttövuorolla joukkueelleen. Venskin astuessa syöttämään Valepa oli pisteen perässä, ja syöttövuoron loppuessa Valepa johto kuudella pisteellä. Kaikkiaan miehelle kirjattiin 13 pistettä ja kolme ässäsyöttöä.
Yhtään heikommaksi ei jäänyt Matthew Pollock, jolle kirjattiin 12 pistettä ja viisi torjuntaa.
Hakkuritaistelu meni liki tasan. Cedic keräsi 24 pistettä ja virkaveli Sjoerd Hoogendoorn 20 pistettä. Vaikka Cedic oli tilastojen valossa tehokkaampi, hollantilainen onnistui ratkaisemaan enemmän niin sanottua isoja pisteitä.

– MOLEMMAT pelasivat kovaa lentopalloa. Jokaisen pisteen eteen jouduttiin tekemään puolin ja toisin paljon töitä. Olimme oikeilla hetkillä hiukan tehokkaampia. Meillä koko joukkue onnistui, tyytyväinen Krastins luonnehti ottelua.
Kakko puolestaan ei laittanut päätä pensaaseen vaan totesi kotijoukkueen olleen parempi. Päällepäin näki, että miestä riepoi tuomaritoiminta ja kovaa.
– Meillä jäi parannettavaa kotipeliin maanantaille.

MAANANTAIN ottelu alkaa kello 17.00. Yleisön toivotaan saapuvan ajoissa suurimpien ruuhkien välttämiseksi. On hyvin todennäköistä, että Liikuntahalli saa nauttia kiivaasta ja hyvätasoisesta ottelusta.