Biisonit pakkovoiton edessä Turussa

0

Kataja Basket–Bisons Loimaa 84–73, (44–43)

Jesse Kojo

Kataja Basket onnistui kampeamaan toisenkin kotivoiton tämän kevään finaalisarjassa. Näin ollen se johtaa sarjaa 2–1 ja Biisonien on voitettava sunnuntaina, mikäli mielii kautensa kultajuhliin päättää.

Lauantain kohtaaminen oli tähänastisen finaalisarjan tasaisin. Lopullista eroa tuli 11 pistettä. Biisonit tuli otteluun tutun terävästi ja karkasi ensimmäisellä neljänneksellä parhaimmillaan jo kymmenen pisteen johtoon. Kataja kuitenkin kiri johtoon syömähampaidensa Teemu Rannikon (20/2/5) ja Robert Arnoldin (17/11/2/1r/1t) tarkalla kolmospelaamisella jo toisella neljänneksellä.

Kolmas kymppi koitui Biisonien kohtaloksi. Pierre Jallown (8/4/1r/1t) taistelu toi Biisonit vielä pisteen päähän, mutta erän lopun muutamat nukahdukset kostautuivat Katajan nopeina kolmosina. Hetkessä ero oli venynyt yli kymmeneen, jossa se myös pysyi käytännössä koko loppupelin.

Bisons ei pystynyt riittävästi hyödyntämään Katajan Tom Knightin puuttumista. Sentteri loukkaantui toisessa finaalissa eikä häntä Joensuussa kentällä nähty. Alussa Bisons pelasi paljon palloa alas Kotille (17/14/3/1r/2t) ja Hummerille (13/4/1/1r), mutta pelin vanhetessa, alapelaaminen tyrehtyi. Osansa siinä toki oli kauden parhaan pelinsä pelanneella Tommi Huolilalla (12/5/1/1r/1t). Nuori sälli laittoi Kotin koville.

-Aloitimme hyvin, mutta loppua kohden tuli liikaa virheitä. Muutama menetys jne., joista Kataja rankaisi välittömästi. Hävisimme paljon 1-1 kamppailuja joita ei vaan voi hävitä, Greg Gibson harmitteli.

Pantteripatsaan kohtalo on katkolla jo sunnuntaina, kun Biisonit isännöi Katajaa HK Areenalla Turussa. Biisonien on voitettava, jotta sarja venyy viidenteen kohtaamiseen. Kauheasti valmistautumisaikaa ei jää, joten tappiosta on toivuttava ennätysnopeasti.

  1. finaali: Bisons Loimaa–Kataja Basket HK Areenalla sunnuntaina 17.5.2015 klo 16.00.