Bisons Korisliigan finaaleihin – ”Tällaista joukkuetta ei ole ennen nähty Suomessa” – katso myös videot

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–KTP-Basket 90–84 (38–32). Bisons finaaleihin voitoin 3–2.
Loimaalaiset pelaavat vuoden tauon jälkeen jälleen Korisliigan finaaleja. Bisons taisteli tiensä finaaleihin kaatamalla KTP-Basketin viidennessä ja ratkaisevassa välierässä kuudella pisteellä.
Kotkalaisten päävalmentaja Anton Mirolybovoli otettu Biisonien otteista, vaikka tappio luonnollisesti kaihersikin.
– En varmaan ole hirveän väärässä, jos väitän, ettei tällaista joukkuetta olla ennen Suomessa nähty.
Tunnelmaa liikuntahallissa riitti vaikka muille jakaa, kuten tietysti ratkaisupeleissä pitää ollakin. Yli tuhatpäinen yleisömassa kannusti kiihkeästi omia suosikkejaan. Tällä kertaa sata kotkalaisfania jäi toiseksi kovasta yrityksestään huolimatta.
Pelin suurimmaksi sankariksi nousi Martin Zeno, joka oli kuin uudestisyntynyt verrattuna neljänteen semifinaaliin. Hänen tarkat kolmosensa löysivät tiensä maaliin täydellisellä tarkkuudella, minkä lisäksi hän loisti puolustuspäässä. Kotkalaisten LaMonte Ulmer säkitti lähes puolet joukkueensa pisteistä. Kumpikin herroista palkittiin joukkueensa parhaana, ja ansaitusti.
Finaaleissa Bisons saa vastaansa ensimmäisen mestaruusvuoden tapaan Joensuun Katajan. Ensimmäinen kohtaaminen oli jo eilen illalla Joensuussa. Finaalisarjan mielenkiintoa lisää, että Bisons vie kotiottelunsa Turkuun HK Areenalle. Biisonit toivovat, ettei päätös jäähalliin siirtymisestä karkota uskollisia kannattajia.
– Uskon, että fanit löytävät tiensä myös Turkuun, Tuukka Kotti arveli.

Jesse Kojo

Välieräpelin riemukkaita lopputunnelmia:

Roope Ahonen vei Bisonsin kolmosella 83-74-johtoon:

Martin Zeno vei Bisonsin kolmosella 50-39-johtoon:

Anthony Hilliard vei donkilla Bisonsin 43-35-johtoon:

Ian Hummer vei donkilla Bisonsin 45-37-johtoon: