Bisons tasoitti finaalisarjan – katso myös videot

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–Kataja Basket 89–74 (47–33).
Sarja tasan 2–2.

Bisons Loimaa onnistui tasoittamaan finaalisarjan voittamalla sunnuntaisen neljännen finaalin. Ero kasvoi 15 pisteeseen ennen päätössummeria. Näin ollen sarja huipentuu Joensuussa huomenna tiistaina.
Bisons oli selvästi Katajaa terävämpi. Tiedä sitten oliko palautumista edesauttanut se, että Biisonit lennättivät kolmella pienkoneella pelureita kolmannesta finaalista Joensuusta takaisin kotikonnuille. Vai oliko Kataja jo ajatellut mestaruustaistelun ratkenneen? Joka tapauksessa Bisonsin puolustus oli alusta saakka uskomattoman aggressiivinen eikä Kataja pystynyt vastaamaan loimaalaisten asettamaan intensiteettiin.
Kataja pysyi mukana pelissä käytännössä vain ensimmäisen neljänneksen. Toisessa erässä Biisonit otti pelin haltuunsa. Pierre Jallow (6/6) jatkoi loistavia suorituksiaan ja hänen kaksi perättäistä kovaa koriaan valoi itseluottamusta kotijoukkueeseen. Seuraavat minuutit mentiinkin Biisonien 11–0-putkessa jolla Bisons karkasi.

KOLMANNEN NELJÄNNEKSEN huolestuttavimmat hetket nähtiin, kun Roope Ahonen (9/1/1) ja Anthony Hilliard (9/2/3) joutuivat jättämään pelin virhetilien täytyttyä. Penkiltä tulleet Ilpo Pehkonen (7/2/1) ja Liam Djeen (1) vastasivat kuitenkin huutoon erinomaisesti eikä Kataja pystynyt kirimään. Viimeisellä neljännekselläkin vieraat pysyivät hyvin aisoissa.
– Olen erittäin ylpeä joukkueestani. Tiedän, että Ipe (Pehkonen) on aina valmiina. Liam heitettiin vaikeaan tilanteeseen pelaamatta suoraan vapaaheittoviivalle, mutta hän suoriutui hienosti, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson ylisti.
Biisonien kovimmat pistenikkarit olivat Tuukka Kotti (14/15/4/2r), Ian Hummer (18/8/2/1r) ja Martin Zeno (15/3/4). Vieraiden suurimman saaliin keräsi Robert Arnold (22/8/1/1r).
Bisons joutui pelaamaan käytännössä kahta joukkuetta vastaan, sillä ottelun tuomarikolmikko jakoi oikeutta vähintäänkin kyseenalaisesti. Biisoneille vihellettiin heppoisia virheitä, mutta esimerkiksi Teemu Rannikko (13/1/4) sai huseerata vapaasti vapaan kätensä kanssa. Ilmeisesti Rannikon ensimmäinen mestaruus merkitsisi harmaapaidoille enemmän kuin Kotin.
Ottelusarja huipentuu huomenna Joensuussa, kun taistelupari kohtaa toisensa viidennen kerran. Toisten metkut on opeteltu, ja kyse onkin lähinnä mielenlujuudesta. Kummalta löytyy se viimeinen puristus, joka mestaruuteen tarvitaan.
– Kaikki on jätettävä kentälle. Peliä seuraa pitkä kesäloma. Huomista ei ole, Jallow sanaili.

Jesse Kojo

Pelin lopputunnelmat:

Penkiltä tullut Ilpo Pehkonen nousi yhdeksi pelin ratkaisijoista, tässä hän vie Bisonsin kolmosella 63-46-johtoon: